Axel Witsel om varför han nobbade Juventus för Kina

Axel Witsel om varför han nobbade Juventus för Kina

Belgiska stjärnan berättar om Juve-nobben

Länge såg Juventus ut att vara en möjlig klubbadress för den belgiska mittfältsstjärnan Axel Witsel. Nu berättar han varför valet i stället föll på den kinesiska ligan. 

Juventus har under den senaste tiden visat stort intresse för Axel Witsel, och såg länge ut att kunna knyta åt sig 27-åringen i januari. Nu berättar mittfältaren att han i stället väljer spel i den kinesiska ligan och förklarar också varför.

– Det var ett väldigt svårt beslut eftersom Juventus och ena sidan är en toppklubb. Men erbjudandet (från Kina) och andra sidan var så bra för min familj att jag inte kunde tacka nej, säger Witsel till Tuttosport.

Uppges ansluta till uppflyttade klubben

Enligt rapporter uppges Axel Witsel vara klar för nyligen uppflyttade Tianjin Quanijan, som tränas av Fabio Cannavaro, och går alltså inte till Shanghai SIPG som det tidigare ryktats om. 18 miljoner euro om året är lönen som förmodligen var en stor anledning till att valet föll på den kinesiska ligan för den belgiske landslagsmannen.

”Jag kommer hålla på Juventus”

Axel Witsel berättar också att han fortfarande kan se sig själv spela i Juventus i framtiden och att han kommer hålla på klubben i Champions League.

– Jag kommer heja på Juventus och hoppas de vinner Champions League. Sen vet man aldrig, i framtiden kanske våra vägar kommer korsas, säger han.

Flera spelare har det senaste året anslutit till den kinesiska ligan, kolla in vår lista över de 10 dyraste övergångarna till Kina här.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply