Avslöjat: Raiola tjänar 48 miljoner euro på Pogbas övergång till United

Avslöjat- Raiola tjänar 48 miljoner euro på Pogbas övergång till United

Mino Raiolas otroliga affär vid Pogbas övergång

Tidigare har det pratats om att Raiola fick 25 procent av övergångssumman när Pogba lämnade Juventus för United. Nu avslöjar Football Leaks tillsammans med Der Spiegel att summan är upp emot dubbel så stor.

I somras lämnade Paul Pogba Juventus för spel i Manchester United. Han blev då världens dyraste fotbollsspelare och United betalade 105 miljoner euro för mittfältaren som skrev på ett femårskontrakt. Att Mino Raiola hade ett finger med i spelet är självklart och det har även tidigare ryktats om att den italienska superagenten ska ha fått 25 procent (27 miljoner euro) av transfersumman. Nu avslöjar dock Football Leaks tillsammans med Der Spiegel att United kan betala mycket mer än så till Raiola.

SE ÄVEN: Manchester United löner & lönelista 2017

Enligt dokument som den tyska tidningen ska ha tagit del av kommer Mino Raiola tjäna mycket mer än så på fransmannens övergång till Old Trafford. Raiola tjänade till en början 27 miljoner euro på transfern men man har även skrivit in flertalet andra klausuler i kontraktet som innebär att Raiola kommer tjäna ytterligare drygt 19 miljoner under tiden som Pogbas första kontrakt löper med klubben.

FIFA har meddelat att man kommer utreda summorna som betalts ut till Raiola.

Vill värva Marco Reus i sommar

Manchester United kommer att vara flitiga på transfermarknaden till sommaren, och en av de positioner där de söker som allra mest efter förstärkning är i anfallet. Stjärnanfallaren Zlatan Ibrahimovic råkade ut för en skada tidigare i vår och sägs inte komma till spel mer för Manchester United, och United-ikonen Wayne Rooney ryktas vara på väg till Kina i sommarens transferfönster och lämnar därmed United. Detta öppnar upp för nyförvärv i anfallet, och en spelare som United kopplas ihop med är Borussia Dortmunds Marco Reus.

Vänsteryttern har haft ännu en smärtsam säsong, där han har tvingats sitta på sidlinjerna allt för mycket, på grund av diverse skador. Den 27-årige anfallaren har väldigt lätt för att dra på sig skador och enbart under den gångna säsongen har han tvingats sitta på läktaren i två omgångar på grund av skador, och det har enbart blivit 15 ligamatcher för den tyske yttern.

Källa: Goal.com

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply