Arsenal redo att spränga budget för Alvaro Morata

Arsenal redo att spränga budget för Alvaro Morata
bet365

Allt för att hinna före Chelsea till anfallaren

Arsenal ryktas vara beredda att spränga deras lönebudget för att kunna värva Juventus anfallare Alvaro Morata på en lön som ryktas ligga på 155 000 pund – i veckan, vilket skulle göra honom till klubbens bäst betalde spelare.

Arsenal är inställda på att värva mycket och starkt till sommaren, då målet är att kunna utmana om Premier Leaguetiteln nästa säsong och är väldigt benägna att få till en värvning av Alvaro Morata, då nuvarande anfallaren Danny Welbeck är borta för en större del av den kommande säsongen med en knäskada. The Sun skriver att de är så intresserade av att få över den spanske anfallaren till London att de kan tänka sig att spränga sin lönebudget för att klå Chelsea till 23åringen. Chelsea har redan informerat Moratas agent om att de kan betala spelaren en veckolön på 135 000 pund, något som Arsenal nu har matchat och höjt ännu mer, till 155 000 pund i veckan. Detta skulle göra honom till den bäst betalde spelaren i Arsenal.  För närvarande är Mesut Özil den i klubben som tjänar mest med en lön på 140 000 pund i veckan.

Morata spelar för närvarande för de italienska jättarna Juventus, som gärna vill behålla anfallaren. Även den gamla klubben Real Madrid sägs intresserade av att utnyttja tillbakaköpsklausulen på 25 miljoner pund för att sedan kunna sälja vidare honom med en vinst. Morata har gjort 11 mål i 46 matcher förra säsongen och är en stark och engagerad anfallare, som förväntas vara den som kommer leda anfallet för Spanien i EM i Frankrike till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply