Arsenal planerar bud på Simone Zaza

Arsenal lyckades aldrig knyta till sig någon anfallare under sommarens transferfönster, men man ger inte upp jakten. Redan nu ställer man in siktet på möjliga värvningar under januarifönstret, som bara är några månader bort.

Arsenal och framförallt Arsène Wenger har fått utstå kritik för att man inte värvat en enda utespelare för A-laget under sommaren, utan det enda nyförvärvet finns mellan stolparna i form av Petr Cech. Arsenal kopplades främst ihop med anfallare, och det verkade inte vara någon hemlighet att man ville värva Karim Benzema från Real Madrid. Den affären gick i stöpet, och man kopplades även ihop med Paris Saint-Germains storstjärna Edinson Cavani, men det blev inget av det heller. Man kopplades även ihop med mindre välrenommerade namn som Aleksandr Kokorin och Fernando Llorente men det blev inte någon av dem heller – det blev alltså ingen anfallare för Arsenals del. Som om det inte var illa nog måste Danny Welbeck opereras och blir borta under flera månaders tid. Det lämnar Olivier Giroud som enda renodlade anfallsalternativet, där högeryttern Theo Walcott konkurrerar om en plats som striker. Även Alexis Sanchez kan spela som striker, även om Wenger skulle föredra att främst få använda honom som ytter.

Juventus-anfallare placeras i Gunners

Juventus har en otrolig bredd på anfallsfronten denna säsong, trots att man har släppt spelare som Llorente och Carlos Tevez. Italienarna kan välja och vraka bland spelare som Paulo DybalaAlvaro Morata och Mario Mandzukic. Då har vi inte nämnt den italienske landslagsmannen Simone Zaza som anlände till klubben i somras, precis som Mandzukic och Dybala.

Zaza uppges vara intressant för Arsenal, som enligt The Telegraph förbereder ett bud värt omkring 22 miljoner pund. Enligt uppgifterna ska anfallaren eventuellt kunna tvinga fram en flytt, då han inte vill tappa sin plats i landslaget inför EM 2016.

Det återstår att se ifall det blir den före detta Sassuolo-anfallaren för Gunners del. I Sassuolo gjorde Zaza 20 ligamål på 64 matcher, vilket gav 24-åringen chansen att representera landslaget.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply