Arsenal jagar Gabriel Jesus

På jakt efter förstärkning till offensiven

Arsenal har ett stort intresse av Gabriel Jesus, en 18-årig brasiliansk forward som bland annat har jämförts med Neymar och enligt rapporter skickar de nu ner representanter från klubben till Brasilien med hoppet om att få förstärkning till vintern.

Arsenal är en av många klubbar som är väldigt intresserade av Palmeiras stjärnskott, den 18-årige Gabriel Jesus. Jesus har haft en banbrytande säsong hos Palmeiras, med 17 stycken a-lagsmatcher och 5 mål hittills. Förra året gjorde han 37 mål i 22 matcher för Palmeiras ungdomslag. Det finns de som anser att han till och med är bättre än Neymar i Barcelona men liknelser av detta slag har snabbt tonats ner. 18-åringen spelade också en viktig huvudroll i Brasiliens U20 VM lag. Jesus hjälpte även sitt Palmeiras till vinst i 2015 Copa do Brasil tidigare i december, där han fick starta i båda matcherna när Palmeira besegrade Santos.

Hans snabba utveckling har gjort att Arsenal nu fått upp ögonen för brasilianaren och enligt uppgifter till CalcioMercato24 via Metro.co.uk så ska Arsenal ha skickat ner klubbrepresentanter till Brasilien för att försöka få tag på honom. Klubben behöver verkligen förstärka på den offensiva sidan, efter att länge ha kämpat med skadade spelare som Danny Welbeck och Theo Walcott plus nytillskottet på skadelistan, Alexis Sanchez.

CalcioMercato24 skriver vidare att Arsenal redan har inlett samtal med spelarens agent och att det verkar som att de är säkra på att kunna göra affärer. Före detta Brasilien strikern Ronaldo sägs också stå bakom Jesus och försöker hjälpa honom att hitta en klubb i Europa, med klubbar som Benfica, Juventus och Roma som visar intresse.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply