bet365

Anfallaren som Real Madrid vill sälja – Karim Benzema

Anfallaren som Real Madrid vill sälja - Karim Benzema

Benzema allt närmre flytt från Real Madrid

Diskussionerna om en fortsättning för den franske anfallaren i Real Madrid har varit många och nu rapporterar Guillem Balagué som är La Liga-expekt på Sky Sports att spelaren inte kommer spela i den spanska huvudstadsklubben nästa säsong.

Karim Benzemas vara eller icke vara i Real Madrid är mer osäkert än någonsin, detta speciellt efter att anfallaren inte gjort mål på de sex senaste matcherna. Fransmannen har haft en väldigt ojämn säsong men har fått stanna kvar hos marängerna under den senaste tiden då man inte lyckats värva någon ersättare samtidigt som man blev bestraffade med ett transferförbud av UEFA, något som betydde att man inte kunde värva under januarifönstret. Det återstår nu drygt tre och en halv månad kvar av säsongen och det mesta står klart angående spelarens framtid: Det blir ingen fortsättning i Real Madrid.

Benzema kom till Real Madrid 2009 och har under flera säsonger inte nått upp till de förväntningar som fansen haft på honom men har varit bra i perioder vilket gjort att tålamodet funnits kvar, fram tills nu.

Fransmannen sägs ha en och en halv fot utanför Madrid och en spelare som kan komma att ersätta Benzema är Álvaro Morata som återvände från Juventus inför säsongen men har tvingats sitta på bänken då Zidane istället valt Benzema som anfallskamrat till Cristiano Ronaldo och Gareth Bale längst fram.

SE ÄVEN: Real Madrids spelarlöner 2017

Delade uppgifter

Ballagué menar även att det dock kan bli helt tvärt om under sommaren, nämligen att det blir Morata som får lämna klubben för spel på annat håll, där bland annat Arsenal och Chelsea ska ha visat intresse för spanjoren där den sistnämnda klubben har Antonio Conte som tränare, en tränare som Morata tidigare jobbat tillsammans med i Juventus.

– Benzema är väldigt omtyckt av Real Madrids president, Florentino Pérez, och jag tror att han kommer förlänga spelarens kontrakt. Madrid tror mycket på Benzema och vad jag tror kommer han stanna. Det är sant att Benzema inte har gjort mål på sex matcher men klubben känner att det är ett bättre beslut att sälja Álvaro Morata, som även är en spelare som vill lämna.

Tidigare har det pratats om intresse för Benzema från bland annat både Premier League och Kina, men det återstår att se var han spelaren efter sommaren. För närvarande har Benzema kontrakt med Real Madrid till och med sommaren 2019.

På onsdagskvällen spelar Real Madrid mot Napoli i den första av två åttondelsfinaler som lagen kommer spela mot varandra.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply