bet365

A.C. Milan

bet365

Vägen till åttondelsfinal – A.C. Milan

Kommentar: Tappade otroligt viktiga pjäser i somras, där Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva såldes till Paris Saint-Germain, men där även bollsmarta Antonio Cassano tvingade bort sig själv till den lokala rivalen Inter. Säsongen har hittills varit en besvikelse, men efter 2-2-matchen på San Paulo mot Napoli har laget lyft sig och tog nyligen även en fin skalp mot Juventus.

Har annars gjort ett helt okej gruppspel, där man efter två viktiga bortavinster mot Zenit och Anderlecht tog sig vidare som grupptvåa. Gruppvinnaren Malaga var dock steget före hela vägen och visade med sitt spel alla klara brister i Rossoneris försvarsspel. Ett läckande sår som Massimiliano Allegri måste täppa igen till kommande åttondelsfinalsspelet där tufft motstånd väntar.

Placering: 2
Resultat:

  • Anderlecht: 0-0(h), 3-1(b) 
  • Malaga: 0-1(b), 1-1(h)
  • Zenit: 3-2(b), 0-1(h) 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 5
  • Försvar: 5
  • Mittfält: 6
  • Anfall: 7
  • Tränare: 7
  • Totalt: 30 av 50
Snyggaste målet: Philippe Mexes mot Anderlecht:

Trolig startelva med nuvarande material (4-3-3)

Christian Abbiati

Mattia De Sciglio
Philippe Mexes
Francesco Acerbi
Kevin Constant

Riccardo Montolivo
Nigel de Jong
Antonio Nocerino

Robinho
Kevin-Prince Boateng
Stephan El Shaarawy 

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Milan

Anfallaren Stephan El Shaarawy har inte helt oväntat tagit ett steg i utvecklingen. Steget var dock betydligt större än vad de flesta hade hoppats på och med en nuvarande skytteligaledning i den italienska ligan har Il Faraone bidragit till Milans stigande form i slutet. Ett Milan utan sin blott 20-årige anfallsstjärna skulle vara ett Milan med stora problem.

 

Det är ett väldigt ostabilt lag där man inte har fått igång någon av de tilltänkta spelarna för nummer nio-rollen. Men det största problemet är försvarsspelet, där Massimiliano Allegri vänt och vridit på laguppställningarna för att hitta den perfekta kemin. Men varken Daniele Bonera, Philippe Mexes, Fransesco Acerbi, Mario Yepes eller Cristián Zapata har den kvalité som krävs för att göra stordåd i ett Champions League-slutspel. Frågan är om Milan värvar i vinter – eller om någon av spelarna tar ett steg framåt i sin utveckling.

Nyckelspelaren
Stephan El Shaarawy
har genomgående varit den spelaren som räddat Milan den här säsongen. Med i dagsläget tolv gjorda mål och ytterligare två mål i Champions Leagues gruppspel, måste Il Faraones anfallsspel fungera om det ska bli en längre vistelse i fotbollens finrum till våren.

Förväntningar och mål
Milan skramlar efter pengar och avancemanget till åttondelsfinalsspelet var ett viktigt sådant. Laget väntas förstärka under transferfönstret, men det är fortfarande väldigt oklart hur mycket laget har att komma med. En tuff lottning väntar troligtvis och med tanke på dagens spelartrupp och den nuvarande situation i klubben, ska man inte förvänta sig allt för mycket. Man lär dock bli underdogs i nästa runda – med allt att vinna.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Paris Saint-Germain. Samtliga gruppvinnare har mycekt att komma med, men av alla klubbar som Milan kan möta får PSG ses som det lindrigaste. Ett franskt storsatsande lag som haft det mer problematiskt i ligaspelet än väntat. Det spekuleras även kring Zlatan Ibrahimovic ytterst stora betydelse för laget, som dock tog sig enkelt vidare från gruppspelet.

Mardrömslottning: Barcelona. Det finns egentligen nästan bara mardrömslottningar, men ett möte mot Barcelona på nytt skulle troligtvis bli ohyggligt tufft för Rossoneri. En Messi som öst in mål under 2012, kommer säkerligen fortsätta på samma spår nästa år. Ett bollskickligt lag som skulle kunna hitta hålet i ett skakigt Milan-försvar. Slog dessutom ut ett betydligt starkare Milan i kvartsfinalsspelet förra säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365