Uppgifter: Hernanes mycket nära Juventus

Paul Pogba ser ut att få brasiliansk lekkamrat

Efter att Andrea Pirlo lämnat klubben för spel i USA har man jagat en kreativ ersättare på mittfältet. Trots missen med Julian Draxler kan man nu ha hittat en fullgod ersättare.

Mycket tyder på att Juventus hinner göra klart med mittfältaren Hernanes, från Inter, innan det italienska transferfönstret stänger under måndagen. Trovärdiga Gazzetta dello Sport slår på stora trumman och menar på att förhandlingar är långt gångna och att det bara återstår de sista detaljerna innan övergången är ett faktum.

Den 30-årige playmakern gjorde stor succé i Lazio mellan åren 2010-2014 och stod för 33 mål på 118 framträdanden. Efter succén flyttade den före detta São Paulo-spelaren till ligakonkurrenten Inter. I Milano-klubben har det hittills blivit det 9 mål på 39 matcher och nu ska en övergång till Juventus som sagt vara mycket nära. Hernanes har till och från varit given i Brasiliens landslaget de senaste åren och hoppas på att behålla den platsen i och med en övergång till Juventus.

Missade Draxler – Hernanes kompenserar

Juventus hoppades och trodde länge att man skulle kunna köpa loss tysken Julian Draxler från Schalke 04. Istället såldes stortalangen något överraskande till Wolfsburg och efter det har Juventus fått gå efter andra alternativ. Den kreativa frisparksspecialisten Hernanes ska alltså ses som en fullgod kompensation att förstärka truppen i jakten på ytterligare en Scudetto. Detta till trots att han bevisligen inte var klubbens förstaalternativ.

Enligt Gazzetta dello Sport ska Turin-klubben betala ca 100 miljoner kronor till Inter, vilket är nästan hälften av den summa han köptes för från Lazio. Ett mittfält med Hernanes, Pogba och Sami Khedira lär kunna skrämma de flesta lagen i Serie A och Champions League. Juventus har dock inlett seriespelet svagt med två raka förluster och kanske vänder den negativa trenden med ett nyförvärv som Hernanes.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply