Juventus vill stjäla De Rossi från Roma

Juventus vill stjäla De Rossi från Roma

Daniele De Rossi kan lämna Roma för Juventus

Daniele De Rossi har ett kontrakt med Roma som går ut om mindre än ett år. Juventus sägs vilja försöka locka över den 33 år gamla defensiva innermittfältaren till klubben redan i vinter.

Francesco Totti är på många sätt ett unikum i den moderna fotbollen. I hela sitt liv har han tillhört Roma och nu är 40-åringen inne på sitt sista år i klubben. Roma har inte bara Totti som är en one-team-man, man har även Daniele De Rossi. Mittfältaren kom till klubben som 16-åring från lilla Ostia Mare och har tillhört klubben sedan dess.

Nu har De Rossi hunnit bli 33 år gammal och på listan finns 396 Serie A-framträdanden för Roma och 108 landskamper för Italien. Men han har en prekär kontraktssituation med Roma då hans kontrakt går ut i juni. Därför kan Roma tvingas sälja ikonen i vinter om man inte vill att han ska lämna gratis i sommar. Juventus sägs vilja sno åt sig den italienska ikonen.

Erbjudit 70 miljoner

Enligt Calciomercato har Juventus hört av sig till De Rossis agent angående hans tillgänglighet och hans framtidsplaner. Tidigare har Manchester United varit på jakt efter honom och även LA Galaxy. De Rossi själv har varit väldigt kärleksfull till Bayern München ett par gånger också.

Samma sajt menar att Juventus ska ha erbjudit ett tvåårskontrakt med samma lön, 70 miljoner kronor per år, men det ska De Rossi ha tackat nej till.

Fortsättning följer…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply