Juventus ute efter Arsenal-stjärnan – kan lämna redan i januari

Serie A-mästarna vill värva Santi Cazorla

Mittfältsstjärnan Santi Cazorla ser ut att kunna lämna Arsenal. Enligt The Mirror väntas Juventus lägga beslag på spanjoren redan i januari.

Arsenal ser ut att förlora en av sina mest namnkunniga spelare. Santi Cazorla, vars kontrakt med London-klubben går ut till sommaren, ryktas vara på väg till Serie A och Juventus. Spelaren, som missade den senaste ligamatchen då Arsenal spelade 0-0 mot Middlesbrough, påstås kunna lämna redan i januari för att Arsenal ska kunna göra vinst på affären och inte låta honom lämna som bosman.

Viktig kugge för Wenger

Spanjoren, som slog igenom i Villarreal och lämnade Malaga för Arsenal 2012, har varit en minst sagt viktig kugge i Arsene Wengers lagbygge. Under sina fyra år i klubben har han mäktat med 129 matcher och 25 mål, något som gör honom till en av lagets mest meriterade spelare.

Cazorla fyller dock 32 i år och mittfältaren har dragits med allt fler skador, nu senast en bristning i vaden som kan hålla honom borta ett tag till. Men trots att Arsenal-spelaren är till åren komna kommer han inte kunna ersättas enkelt.

Santi (Cazorla) är en av våra mest tongivande spelare, det är aldrig lätt att spela utan honom, sa Arsene Wenger på en presskonferens innan Middlesbrough-matchen i lördags.

Kan värva från Milan

Däremot har inte den franske tränaren svarat på några rykten huruvida Cazorla faktiskt är på väg bort från klubben eller inte. Men enligt brittisk media kommer Juventus med stor sannolikhet lägga ett bud på spelaren och försöka värva honom redan i januari.

Arsenal kan dock också komma att värva från Serie A då man ryktats vilja lägga beslag på Milans Niang.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply