Juventus och Napoli ute efter Franck Kessie

Juventus och Napoli ute efter Franck Kessie

Har gjort fem mål på fyra matcher

Atalantas unge och mycket lovande anfallare Franck Kessie sägs ha fått storklubbar som Juventus och Napoli att få upp ögonen för den 19årige defensive mittfältaren som redan lyckats med att göra fem  mål på fyra matcher.

Atalanta har en mycket lovande anfallare i 19årige Franck Kessie. Den unge anfallaren från Elfenbenskusten har hittills lyckats med att imponera riktigt stort. Under förra säsongen var han utlånad till det italienska division 2-laget Cesena, där han fick gott om speltid och minuterar i benen, vilket kan ha varit det som förlöst den kavalkad av mål han har fått ur sig på sista tiden. Under förra säsongen i Serie B blev det totalt fyra mål för mittfältaren, medans det under årets Serie A-säsong redan har blivit fyra mål, plus ett i Coppa Italia, vilket ställer räknaren på fyra mål på fem matcher, ett imponerande facit.

Denna otroligt fina form har givetvis dragit uppmärksamhet till sig och flertalet stora lag rapporteras vara intresserade, däribland de italienska jättarna Juventus och Napoli, skriver Football Italia. Enligt de italienska rapporterna så skall både Azzurris och Bianconeris intressen ha väckts och båda klubbarna är villiga att inleda förhandlingar i januari. Vad de båda klubbarna ägs föredra vore om de fick alternativet att Kessi stannade i Bergamo säsongen ut för att därefter sluta upp till Juventus Stadion eller Sao Paolo först till sommaren.

Kessie själv har uttryckt en önskan om att en dag få spela för Manchester United rapporterar Sky Sport Italia.

– Mina idoler är Yaya Toure och Essien. Jag blev tillsagd att jag måste jobba väldigt hårt för att nå en viss nivå. Nu vill jag lära mig italienska taktiker men för framtiden, jag gillar Premier League Jag skulle vilja spela för Manchester United. Jag vet inte om (Jose) Mourinho kommer att vara där, men Manchester United har alltid vart mitt favoritlag, sade Kessie själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply