Benfica vill snuva Real Madrid på supertalangen Rodrigo Bentacur

Benfica vill snuva Real Madrid på supertalangen Rodrigo Bentacur

Benfica vill värva Rodrigo Bentancur från Boca Juniors

Enligt portugisiska Record vill Benfica värva BOCA Juniors uruguayanske mittfältare Rodrigo Bentancur framför ögonen på Real Madrid.

Real Madrid har under en längre tid sagts vara intresserade av att värva Rodrigo Bentancur från den argentinska ligan där mittfältaren representerar Boca Juniors. Nu kommer den portugisiska tidningen Record med uppgifter om att en annan klubb har lagt sig in i jakten på att värva 18-åringen. Enligt tidningen ska Benfica ha visat intresse för spelaren och sägs inom kort att lägga ett bud på spelaren.

Det är oklart hur mycket klubben från Lissabon kan tänka sig att betala för att knyta till sig Bentancur men det kommer inte bli någon billig affär för de portugisiska ligaledarna. Enligt Record kommer BOCA att kräva en summa på närmare 11 miljoner euro för att släppa den uruguayanska stortalangen.

Real Madrid vänder blickarna mot Jorginho?

Det är oklart om Real Madrid fortfarande är intresserade av spelaren eller inte. Ett antal spanska medier skriver att man istället kommer att satsa på SS Napolis italienske mittfältare Jorginho.

Den 24-årige brassen har denna säsong spelat 30 matcher för Napoli som ligger tvåa i Serie A med tre poäng upp till Juventus och enligt spelarens agent João Santos kommer man att diskutera en flytt om ett formellt bud kommer in på spelaren.

– Det var engelska lag som först visade intresse för Jorginho, men nu känner alla till honom och det är självklart att många lag följer honom. Skulle han spela med landslaget kommer hans värde att höjas ännu mer, säger Jorginhos representant till Radio CrC.

Samtidigt bekräftar även agenten att det finns klubbar som är intresserade och att man kommer att se över erbjudandena som kommer in i sommar.

Real Madrid och Arsenal följer Jorginho och om det kommer något formellt bud kommer vi att se över det. För tillfället kan jag dock bara säga att Jorginho har ett femårskontrakt med Napoli och att han vill spela här även nästa säsong då man kommer kvalificera sig till Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply