bet365

Uppgifter: Frank de Boer ersätter Roberto Mancini i Inter

Uppgifter: Frank de Boer ersätter Roberto Mancini i Inter

Den holländske tränaren är arbetslös

Sedan ett tag tillbaka har det talats om att Roberto Mancini kan komma att försvinna, då han inte kommer överrens med Inter Milans ägare och efter fredagen 6-1 förlust mot Tottenham ser det ut som att Frank de Boer kan ta över för italienaren.

Roberto Mancini har inte presterat så bra på senare tid med Inter Milan och vänskapsmatchen mot Tottenham, där italienarna förlorade 6-1, ser ut att vara droppen för Inters ägare, som enligt rapporter från engelska källor, däribland Daily Mail, nu skall ha låtit Mancini gå efter två år tillsammans i kluben. TMW skriver också att Mancini inte kommer överrens med klubbens ägare vilket har bidragit till att italienaren nu försvinner från Inter.

Vidare skriver Daily Mail att den holländske tränaren Frank de Boer kommer att ta över Inter istället. De Boer har en fin historia bakom sig, med fyra stycken Eredivisie-titlar från sex säsonger tillsammans med Ajax, från 2010 fram till förra säsongen då han valde att avgå som tränare efter att ha förlorat kampen om titeln till PSV Eindhoven. Den 46årige tränaren har tidigare även blivit ihopkopplad med andra tomma tränarpositioner, som till exempel i Everton och Southampton, men sägs alltså nu gå till Inter och de nya kinesiska ägarna kräver att holländaren för tillbaka Inter på tronen som en fotbollsmakt i italiensk och europeisk fotboll. De nya kinesiska ägarna, Suning Holdings Group, vill få tillbaka Inter till deras gyllene dagar och göra dem till en stark stormakt och attrahera fotbollens världsstjärnor.

De Boer var, innan han blev tränare, en försvarare som gjorde över 300 matcher för Ajax mellan 1988-1999 innan han gick till Barcelona. Det blev fyra år på Camp Nou och han fick vinna La Liga. Han hade även sejourer i Galatasaray och Rangers innan han avslutade karriären i Qatar. Han har även representerat Holland i 112 matcher och ledde dem som kapten i VM 1998 samt EM 2000.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply