Silly-kollen: ’Nya Benzema’ och Messis vän ska ta Inter till toppen

bet365

Efter förra årets katastrofala säsong för Nerazzurri, där spelare efter spelare gick sönder och poäng efter poäng tappades, har nu Andrea Stramaccioni fått kliva åt sidan och Walter Mazzarri tagit över ansvaret. Nu hoppas den tidigare Napoli-coachen att Mauro Icardi och Ishak Belfodil ska blomma ut rejält i höst.

Det är ett Inter som agerat på transfermarknaden. Man har också gjort det smart, med en tanke på att göra en stark uppryckning efter förra säsongens magplask – men också på att bygga inför framtiden. Spelare som Mauro Icardi och Ishak Belfodil är två starka bevis på det.

Värvningen av Mauro Icardi blev klar redan under våren, men kunde först genomföras när väl transferfönstret öppnade sig. Och det är en utmärkt argentinare man får in till truppen, som redan i vintras gav Juventus mardrömmar med sitt Sampdoria. Och nu hoppas Mazzarri att Lionel Messis kompis även ska ta sig några ytterligare steg i utvecklingen och bli den tekniska och kvicka stjärnan man vill ha.

Och han får fint sällskap av fransmannen Ishak Belfodil, som av många ses som den nye Karim Benzema. Det är visserligen en bit kvar för den numera delägda spelaren med Parma, som dock visat stor potential i sin förra klubb. Det är samtidigt en fingervisning på hur mycket Inter tror på den starka spelaren, som i övergången samtidigt fick se veteranen Antonio Cassano försvinna som delbetalning till Parma. Kvar finns dock Rodrigo Palacio, så alternativ har Mazzarri att välja mellan.

Längre bak har man annars gjort ett av sommarens största kap. Hugo Campagnaro ansluter på fri transfer från Napoli, en försvarare som går direkt in i Inters startelva och stärker upp den defensiva delen av laget. Campagnaro kommer att vara en nyckeln för Nerazzurri i höst, och med samme man vid rodret som i Napoli har han en väl igenkännbar röst att lyssna till i omklädningsrummet.

Min gissning är att dessa tre kommer få en betydande stor roll för hur Inters säsong utvecklar sig redan i höst, speciellt med tanke på skador på profiler som Javier Zanetti och Diego Milito. Men frågan är hur mycket taktikern Walter Mazzarri hinner uträtta, med endast en sommar med Nerazzurri i backspegeln.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Mauro Icardi: ++++
Ishak Belfodil: ++++
Hugo Campagnaro: ++++
Alessandro Capello: ++
Diego Laxalt: ++

Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen: 

Silly-kollen av Roma hittar du här!
Silly-kollen av Lazio hittar du här!
Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!
Silly-kollen av Juventus hittar du här!

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply