Julen är räddad – Nu väntar derbyfrossa

Vi bugar och bockar. Det är självfallet bra att det italienska fotbollsförbundet (FIGC) tar tag i problemen, men det skulle bli i princip enbart förlorare om Curva Nord förblev stängd imorgon (söndag). Nu har Inters överklagan gått igenom och vi får en fest även på ståplats, där Nerazzurri och Rossoneri ska utkämpa en 90 minuters lång känslostorm.

Det är bortsett från Curva-kontroversen ett mycket viktigt derby. Okej, derbymatcherna i Milano är alltid viktiga. Men för Milans del handlar det om att stärka upp moralen, fortsätta på det någorlunda positiva spår som man tagit sin in på och finna ett förtroende för framtiden. Massimiliano Allegri är i stort behov av en framgång i Derby della Madonnina, vilket man inte fick uppleva förra säsongen, och tre poäng skulle underlätta och ge lite julro. Spekulationerna om tränarens framtid och ledarfejden kommer dock antagligen att fortsätta oavsett vad.

För Inters del är det en möjlighet att hänga på i kampen om Champions League-platserna. Man kommer till derbyt som favoriter och får visserligen klara sig utan Diego Milito, men med bra facit från den senaste tidens derbymatcher kan man kliva in med självförtroende till matchen. Inters säsong ser hittills bra ut och med den nye ägaren Erick Thohir kommer man antagligen förstärka en del i den kommande mercaton, samtidigt som vissa får lämna (Guarin?). Milan har som ni redan vet gjort klart med Keisuke Honda och Adil Rami. Två viktiga pjäser som ska visa vad de går för i vår. 

Men det är i vår. Nu ska fokus ligga på imorgon, på San Siro och två klackar ska skandera sånger, skrika sig hesa av glädje och skandera burop. Det kommer låta, det kommer kännas. Det är bara resultatet som är oklart.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply