Halvtid: Mina fem mercato-favoriter

Klubbarna handlar för fulla muggar i transferfönstret och vi har fått se ett par sjukt smarriga övergångar, flyttrykten etcetera. Och varför inte, jag drar en topplista här nedan med de hetaste övergångarna hittills under de 16 första dagarna av januarifönstret. Tyck till själva kring vilka övergångar som ni tycker är the big deal.

*****

Mina fem favoriter:

5. Federico Peluso, Atalanta -> Juventus(lån)
Kommentar: Ett mycket starkt men kanske inte så brett försvar, har nu fått förstärkning av den mycket intressanta Federico Peluso. Han ansluter främst på lån över resten av säsongen, men med en köpopinion som Juventus kan utnyttja i slutet av säsongen. Mycket av det här lånet har med Chiellinis skada att göra och det är onekligen intressant att se Peluso i aktion, om han kan axla manteln. Han var bra i Atalanta men Juventus är en helt annan femma.

4. Antonio Floro Flores, Udinese -> Genoa
Kommentar: Den där Floro Flores har efter många om och men återvänt till Genoa, via en bytesaffär med Udinese som fick bland annat 50% av Alexander Merkel samt 50% av Masahudu Alhassan. Det får ses som ett stort riskmoment att värva in Floro Flores, som efter en misslyckad tid med Granada nu får chansen i ett hackande Genoa. Får dessutom konkurrera med rutinerade Marco Borriello samt den mycket lovande Ciro Immobile(som dock är ett jagat byte på marknaden).

3. Tommaso Rocchi, Lazio -> Inter
Kommentar: Kanske den mest överraskande övergången i Serie A den här vintern. Lazio-veteranen lämnar Rom-klubben efter en lång karriär med klubben, och ansluter till ligakonkurrenten Inter. Ett mycket överraskande skeende med tanke på att Inter är en av klubbarna som uttalat sig om en ungdomspolicy, men Rocchi har rutinen och får nog räkna med ett par inhopp för Nerazzurri den kommande våren.

2. Pablo Armero, Udinese -> Napoli(lån)
Kommentar: Kanske inte det mest omtalade namnet på marknaden, men det är en av värvningarna som jag tror allra mest på. Ansluter på lån till Neapel-klubben och hans fart i spelet kommer att ge Napoli en ypperlig fördel i kontringsspelet, med en sylvass Cavani längst fram i banan. Det var dock en riktig flopphöst spelaren genomförde nyligen, med endast åtta matcher från start. Vänder det nu för vänsteryttern?

1. Giuseppe Rossi, Villarreal -> Fiorentina
Kommentar: Enkelt val. Det klart hetaste som inträffat på transfermarknaden i Italien, bortsett från Alexandre Patos avsked från Milan. Han har visserligen inte spelet sedan Villarreal befann sig i La Liga, men alla vet vilka kvalitéer den här anfallaren sitter på. Ansluter nu till ett redan starkt Viola, där han får konkurrera i anfallet med bland annat Luca Toni samt Stevan Jovetic. Lägg där till att det blir en återförening med de gamla lagkamraterna Borja Valero och Gonzalo Rodríguez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply