Aránguiz nobbar Premier League – vill till Leverkusen

bet365

26-åringen kan välja bort pengarna i Leicester för en övergång till Bundesliga

Den chilenska mittfältaren Charles Aránguiz, som under våren har uppgetts vara intressant för storklubbar som Arsenal, Chelsea och Manchester City, har på senare tid länkats ihop med såväl Leicester City som Bayer Leverkusen. Nu talar spelaren öppet om sina alternativ och förklarar att Leverkusen är det hetaste alternativet för honom.

Charles Aránguiz fostrades i den chilenska klubben Cobreloa innan han som 20-åring 2009 lämnade för spel i den inhemska storklubben Colo-Colo. 2011 bar flyttlasset av till nästa storklubb vid namn Club Universidad de Chile innan han i augusti 2014 värvades av brasilianska Internacional, där han även spelade under våren 2014, då på lån.

I Internacional har Aránguiz hittills hunnit med sex mål på 36 tävlingsmatcher. Efter ett mycket lyckat VM-slutspel med Chile 2014 gjorde 26-årige Aránguiz sig ett namn, inte bara i Sydamerika utan hela världen, och efter ett succéartat Copa América på hemmaplan i Chile tidigare i sommar, växte sig ryktena om en flytt till en europeisk storklubb allt starkare.

”Mellan Leverkusen och Leicester är Leverkusen bäst”

Charles Aránguiz, som enligt tyska Transfermarkt värderas till ungefär 90 miljoner kronor, har fått erbjudanden från både Leicester City och Bayer Leverkusen. Budet från Premier League-klubben Leicester rapporteras vara mer ekonomiskt gynnsamt för både klubben och spelaren, med Aránguiz gör ingen hemlighet av att det är Leverkusen han vill till helst.

– Presidenten berättade för mig att Leicester har lagt ett bud och att det är bra för klubben, men för mig så är Leverkusen viktigt, förklarade Charles Aránguiz för brasilianska Globo och fortsatte.

– Jag pratar inte om pengar. Mellan Leverkusen och Leicester så är Leverkusen bäst, det är ett större lag. Jag vill gå dit. Jag är 26 år gammal och på det stadiet där jag måste gå vidare ett steg uppåt i karriären.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365