Sampdorias ljuva möjlighet till revansch

bet365

Det börjar röra på sig rejält i hamnstaden. Efter höstens mycket intressanta möte mellan rivalerna, är det imorgon(söndag) dags för ett nytt Derby della Lanterna. Ett möte som spelar stor roll för stadens två giganter. Det är stadens hjärta och Italiens äldsta klubb mot betydligt yngre Sampdoria, som härstammar från de yttre delarna av Genua. Och det är inte vilket möte som helst. Genoas supportrar suktar efter överlevnad samtidigt som det osar revansch för Sampdoria.

För det var blott två år sedan det var ombytta roller i hamnstaden. Sampdoria hade floppat hela säsongen, missat att ta möjligheten i Champions League och istället ramlat ur hela Serie A. Genoas supportrar var ensam majestät i hamnstaden och Sampdorias supportrar sörjde verkligheten. Den våren vann dessutom Genoa det viktiga Derby della Lanterna, som spelade mycket in i utgången av säsongen för förloraren. 

Nu är vi där två år senare. Platsen är fortfarande Stadio Luigi Ferraris och stadens starkaste stund är kommen. Men till skillnad från för två år sedan, är det nu Genoa som sitter i klistret. Med ett allvarligt hot och fruktan för degradering till Serie B, där man har hård konkurrens från formstarka Palermo och Siena, kan det bli en tung vår för stadens hjärta. Klubben vars supportrar ursprungligen hör till från de yttre områdena, Sampdoria kommer till derbyt på säkrare mark, en möjlighet att skapa en större lucka och med chans att ta revansch.

Matchen spelas på söndagseftermiddagen och hettan kommer att kännas i den nordvästra staden där slaget om äran alltid är aktuell. Sampdoria vann höstens krisderby mellan klubbarna och klättrade efter det upp på säkrare mark. Om Genoa vinner söndagens möte kanske man kan få tillbaka förtroendet, flytet och göra det samma som konkurrenten. Men blir det förlust – då kan det bli mycket väl bli en hjärtskärande kamp hela vägen in för hamnstadens hjärta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply