Uppgifter: Svenske landslagsstjärnan nära Turkiet

Ekdals agent förhandlar enligt uppgifter med den turkiska ligasexan

Det mesta pekar mot att Albin Ekdal kommer lämna Cagliari under sommaren. Svensken har tidigare sagt att Tyskland och England vore intressant, och klubbar som Tottenham, Lazio och Hamburg har tidigare rapporterats vara intresserade – men nu verkar en flytt till Turkiet och Trabzonspor istället ligga närmast till hands.

Parallellt med transfercirkusen kring Zlatan Ibrahimovic pågår en annan intressant situation för en av de många svenska utlandsproffsen i Europa. Albin Ekdals Cagliari åkte den här säsongen ur Serie A och ryktena om en flytt bort från den italienska klubben har varit många, samtidigt som Ekdal själv varit öppen med att han vore intresserad av en flytt.

Har tidigare öppnat för flytt

Tidigare har LazioFiorentinaHamburgWest Bromwich AlbionAugsburgStuttgartTottenham och FC Köln enligt flera medier rapporterats vara intresserade, och Ekdal själv har tidigare öppnat för en flytt. – Jag trivs bra i Italien men samtidigt lockar såklart England och Tyskland – stora ligor med mycket publik. Det är de tre som är prioritet, sa mittfältaren till Sportbladet under den senaste landslagssamlingen. Nu verkar det dock som att det inte blir något spel i någon av de absolut största ligorna i Europa – utan att han istället packar resväskan och flyttar till Turkiet.

Agenten förhandlar med Trabzonspor

Enligt den italienska journalisten Matteo Pedrosi befinner sig Ekdals agent Martin Klette just nu i Istanbul, Turkiet, för att förhandla med ligasexan Trabzonspor om en övergång. Den turkiska klubben och Cagliari ska enligt Pedrosi vara mycket nära att komma överens, och uppgifter om att Klette förhandlar med klubben har även kommit från Turkiet och SporTV.

Rejäl löneförhöjning aktuell

Skulle en flytt till Super Lig och Trabzonspor, där svenskens landslagskamrat Erkan Zengin redan spelar,  bli verklighet skulle Ekdal enligt SporTV få en rejäl löneförhöjning. Mittfältarens nuvarande lön rapporteras ligga på 0,5 miljoner euro om året, något som enligt TV-kanalen nästan skulle tredubblas – till hela 1,3 miljoner euro per säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply