Tvärvändingen: Mammana stannar i River Plate

Var detaljer från övergång – vände i sista stund

Den argentinske talangen Emanuel Mammana var praktiskt taget klar för italienska Fiorentina. Men nu rapporterar argentinsk media att övergången inte kommer att bli av. 

I mitten av förra veckan rapporterade vi på Silly Season Sverige att Fiorentina värvar Emanuel Mammana från River Plate. Övergången var, enligt River Plates president, praktiskt taget klar.

– Vi var bara minuter från att skriva på, säger Rodolfo D´Onofrio till den argentinska sportsajten Canchallena.

Ändrade i kontraktet

Det som fick så väl River Plate som Emanuel Mammana att backa var att Fiorentina ändrade vissa detaljer i kontraktet.

Fiorentina började ändra på förutsättningarna, därför kom båda parter överens om att det bästa var att inte fullfölja övergången.

Men presidenten för den argentinska storklubben är inte besviken trots allt.

– Det känns bra att Emanuel (Mammana) kommer stanna ett tag till i River Plate. Det är en fantastisk spelare som kommer kunna fortsätta utvecklas med oss.

En av de största talangerna

Mammana rankas just nu som en av de största defensiva talangerna i världen. Han är redan som 19-åring etablerad i ett av Sydamerikas hetaste lag och har dessutom hunnit med att representera det argentinska herrlandslaget. Innan det hann talangen att spela för samtliga ungdomslandslag i Argentina. Han var bland annat med i bronsmatchen mot Sverige i U17-VM 2013.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply