Inzaghi: ”Vi måste vända buropen till jubel”

bet365

Managern Filippo Inzaghi fick återigen hänga med huvudet när Milan föll mot Fiorentina i ligaspelet senast. Inför den viktiga matchen mot Cagliari imorgon, en match som rapporterats kunna bli avgörande för den forne anfallarens framtid som manager, har ’Pippo’ trots allt förklarat att situationen inte är problematisk i truppen.

– Jag tror att man i Florens [efter 2-1-förlusten mot Fiorentina] kunde se att laget står bakom tränaren Det är det bästa svaret. Jag hoppas få stanna här under en lång tid, [men] det är klubben som avgör min framtid genom en bedömning av resultaten. Jag tror på våra spelare, säger Inzaghi på presskonferensen, enligt Football-Italia.

– Vi måste ta oss tillbaka till vinsterna och ta tre poäng. Vi kommer ut från en period där vi har fått mindre än vad vi förtjänat. Vi spelade bra i Florens, fortsätter managern.

– Vi gjorde bra ifrån oss fram till jul, då vi fick flera skador som komplicerade allt. Jag har alltid sagt att jag tror att detta lag behöver tre mittfältare och tre anfallare. När jag har hela truppen tillgänglig är det formationen vi gör bäst ifrån oss i. Vi gjorde det bra i Florens, vi är på rätt spår. Vi borde ha varit i ledning med minst två mål, men sen tappade vi in två skitmål. Det var det enda misstaget vi gjorde.

Filippo Inzaghi berättade även att han är medveten om den stora press som ligger på hans axlar. Det ska dock inte vara något som stör honom.

– När du är tränare i Milan , då vet du att du kommer att bli kritiserad. Men laget ger mig bra respons, så jag går på min väg. Jag är lugn, sa tränaren om saken.Han betonade dock vikten av att få tillbaka sympatin från klubbens anhängare.

– Vi måste få tillbaka fansen på vår sida med resultat, mindre prat och mer action. Negativa perioder kan inträffa och vi accepterade att bli utbuade när vi förtjänar det. Nu måste vi måste vända dessa burop till jubel.

Den tidigare anfallaren accepterade dock att han bär ansvaret för den hittills svaga säsongen för Rossoneri.

Jag vill inte skylla på andra, jag är tränare så jag är primärt den ansvarige. Fram till januari såg vi ett bra Milan, sen vet alla vet vad som hände. Nu ska vi försöka avsluta säsongen bra, och se vad som händer i slutet.

– I slutet av säsongen kommer klubben utvärdera mitt arbete, och ta ett beslut, i lugn och ro, om hur de gör. Alla här vill vad som är bäst för Milan, vilket börjar med mig. Jag tänker bara på att detta lag ska spela bra, vi måste kontrollera spelet i våra kommande 11 matcher. Vi måste börja från vad vi uträttade i Florens, eftersom vi då var ett riktigt lag.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply