Emanuele Giaccherini vill till Chelsea

Emanuele Giaccherini vill till Chelsea

Vill jobba under Antonio Conte

Sunderlandmittfältaren Emanuele Giaccherini skulle avsäga en potentiell flytt till Serie A och Italien för att få jobba under Antonio Conte i Londonklubben Chelsea nästa säsong.

Italiens och Sunderlands attackerande mittfältare Emanuele Giaccherini är på väg bort från Premier Leagueklubben och ryktena har gått täta kring en möjlig flytt till Serie A. Han var utlånad till den italienska klubben Bologna under förra säsongen och efter sin starka form där rapporteras flertalet Serie A-klubbar vara intresserade av mittfältarens tjänster.

31åringen är fortfarande i en bra form och har gjort bra ifrån sig i EM 2016 i Frankrike för Italiens EM-trupps del, där han har fått starta tre av fyra matcher. Han har lovordats efter sina insatser för Azzurri under turneringens gång och det italienska laget förbereder sig nu inför kvartsfinalmötet mot Tyskland på lördag, som kommer att avgöra vilket lag som går in i semifinalen.

TMW rapporterar om att spelarens agent, Furio Valcareggi, har uttalat sig om sin klients situation och att Giaccherini skulle avbryta en flytt till Italien på direkten om Chelsea visade intresse för mittfältaren. Giaccherini vill väldigt gärna jobba under nuvarande Italientränaren Antonio Conte, som efter EM 2016 i Frankrike kommer att ta över Londonklubben Chelsea.

– Det finns Torino, Bologna och ett annat lag utomlands. Jag skulle utan tvekan vilja se honom i Fiorentina men vi har andra situationer för tillfället. Detta är förmodligen den högsta punkten på Giaccherinis karriär. Om Conte ringer, flyger vi till Chelsea, sade spelarens agent till  Lady Radio.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply