Barcelona ute efter ”värvningskungen”

bet365

Andoni Zubizarreta fick nyligen lämna Barcelona, samtidigt som Carles Puyol då valde att lämna klubben. 

I och med avskedet är de spanska giganterna nu ute efter en ersättare till Zubizarreta och skall enligt spanska Sport ha två huvudkandidater på sin lista. Sevillas Ramon Rodriguez Verdejo, vanligtvis kallad ”Monchi”, har sedan flera år tillbaka varit en het kandidat till sportchefsposten hos Barcelona, men har tackat nej till en övergång.

Monchi har sedan drygt ett decennie tillbaka gjort sig känd för att vara en av fotbollsvärldens absolut bästa aktörer på transfermarknaden. Den före detta Sevillamålvakten har värvat in spelare som Seydou Keita, Frederic Kanouté, Luis Fabiano, Federico Fazio, Dani Alves, Sergio Ramos, Ivan Rakitic, Gary Medel, Carlos Bacca och Geoffrey Kondogbia för små summor. Spelarna har sedan kommit att bli succévärvningar som dragit in stora summor till Sevilla. I samband med de lyckade värvningarna har Monchi kallats ”värvningskungen” i medier världen över. Nu skall han återigen vara aktuell som ny sportchef för Barcelona och det återstår att se hur Monchi ställer sig till ett eventuellt erbjudande då Barcelonas transferförbud fortsatt står fast. 

Kandidat nummer två finner vi i Eduardo Maciá som är Fiorentinas sportchef. Spanjoren var tidigare sportchef i ett mycket framgångrikt Valencia och flyttade sedan vidare till Liverpool. I båda klubbarna gjordes starka transferaffärer och i Fiorentina inledde han med att värva in Juan Cuadrado. 

De båda sportcheferna sägs kunna bli riktigt vassa tillskott i Barcelonas ledarstab, men det stora frågetecknet är huruvida de har något intresse för en flytt med tanke på Barcelonas nuvarande transferförbud. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply