bet365

Officiellt: Jonathan de Guzmán lämnar Napoli för Chievo

bet365

Mittfältaren lånas ut till Serie A-konkurrent

Jonathan De Guzmán har hamnat i frysboxen i Napoli. Nu står det klart att han lånas ut till Chievo under kommande säsong.

Jonathan De Guzmán lämnade Villarreal för Napoli inför säsongen 2014. Anledningen var att mittfältaren ville spela under Rafael Benitez ledning. Under deras gemensamma tid i klubben blev det totalt 23 framträdanden för spelaren, men året därefter tackade tränaren för sig och lämnade sin post. Sedan dess har holländaren haft det svårt att slå sig in i startelvan på allvar, därför blev han utlånad till Carpi under den andra halvan av förra säsongen. Efter hans återvändo till Neapel blev det inget varmt välkomnande, tränare Maurizio Sarri placerade honom i frysboxen och en flytt har därför varit efterlängtad.

Lämnar Napoli på lån

28-åringens agent, Fabio Parisi, har sedan länge letat efter en ny klubbadress för sin klient. Nu står det klart att det blir en flytt till Chievo. De båda parterna har kommit överens om ett låneavtal som sträcker sig över säsongen, där man bakat in en köpoption i kontraktet som innebär att Chievo kan köpa loss spelaren efteråt.

De Guzmáns kontrakt med Napoli löper ut 2018, presterar han väl i sin nya klubb kan Serie A-jätten alltså ta tillbaka honom nästa sommar.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply