Uppgifter: Svanberg kan förlänga – och flytta till storklubb

Uppgifter: Svanberg kan förlänga - och flytta till storklubb

Mattias Svanberg har slagit igenom i Serie A-klubben Bologna. Nu skriver italiensk press att svensken kan förlänga kontraktet och därefter flytta till en storklubb nästa sommar.

Sommaren 2018 flyttade Mattias Svanberg från Malmö FF till italienska Bologna. I Serie A har 22-åringen gått från klarhet till klarhet och rykten om att storklubbar ska vara intresserade av svensken har funnits, framför allt i italiensk press. Nu kommer uppgifter om att svensken ska vara nära att förlänga kontraktet med sin nuvarande klubb, för att trissa upp prislappen nästa sommar då han förväntas gå till en storklubb.

Det är tidningen La Gazzetta dello Sport som enligt TMW skriver om Bolognas planer om att förlänga med Svanberg.

”Inte den här veckan, men efter landslagsuppehållet kommer han att skriva på till 2025”, skriver tidningen.

I samma veva skriver tidningen att Svanberg, trots en potentiell förlängning, kan vara inne på sin sista tid i klubben. Man menar nämligen att det finns ett intresse för Svanberg hos stora klubbar och att en flytt kan komma att bli aktuell efter säsongen slutar i maj månad nästa år.

Fiorentina nämns vara en av klubbarna som visar intresse för spelaren och ska vara beredda att betala 15 miljoner euro för en värvning. Tidigare har även AC Milan och Inter sagts ha ögonen på spelaren.

Under sin tid i Bologna har det blivit åtta mål och sex assist på 99 matcher för Svanberg vars nuvarande kontrakt med klubben sträcker sig till och med sommaren 2023.

SE ÄVEN: Juventus desperata att sälja stjärnan i vinter

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply