Officiellt: Milan sparkar Vincenzo Montella – Gennaro Gattuso ersätter

Officiellt: Milan sparkar Vincenzo Montella - Gennaro Gattuso ersätter

Officiellt: Gennaro Gattuso tar över Milan

Vincenzo Montella får sparken och Gennaro Gattuso ersätter honom som Milans tränare. Det skriver klubben på sin officiella hemsida.

 har inlett svagt i Serie A och ligger sjua i tabellen. Söndagens mållösa hemmamatch mot Torino blev Vincenzo Montellas sista som tränare för de rödsvarta. Milan bekräftar på sin hemsida att han har fått sparken.

– AC Milan och Vincenzo Montella har gått skilda vägar, skriver klubben på hemsidan.

– Vi är väldigt tacksamma för det jobb som Montella och hans team har gjort upp till i dag. För deras engagemang och professionalitet.

Gattuso ersätter

Ny huvudtränare för Milan blir en klubblegendar.

– Huvudansvaret för laget går nu till Gennaro Gattuso. Han lämnar sin position som tränare för Primavera-laget och vi önskar honom all lycka. En presskonferens kommer hållas på Milanello i morgon, där den nya tränaren kommer att presenteras, skriver Milan på sin officiella hemsida.

Gattuso är en person som Milanfansen känner väldigt väl. Han spelade för klubben mellan år 1999 och 2012. Mittfältaren vann två Champions League-titlar, två Serie A-titlar och en Coppa Italia-titel under sin tid i föreningen. På San Siro minns fansen hans uppoffrande spelstil, där Gattuso gav allt för laget.

Donnarumma på väg bort?

Samtidigt ryktas det om att Gianluigi Donnarumma kan vara på väg att lämna MilanAtlético Madrid jagar målvakten. Atlético är rädda för att de kommer att förlora Jan Oblak under den kommande sommaren. Därför har spanjorerna börjat leta efter målvaktens ersättare. I den jakten har de fastställt att Donnarumma är ett av de bästa alternativen. Om Milan misslyckas med att nå spel i Champions League så kommer Atlético att lägga ett bud på målvaktstalangen under sommaren 2018.

Heta transferrykten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply