Officiellt: Atletico Madrid värvar Sime Vrsaljko

Officiellt: Atletico Madrid värvar Sime Vrsaljko

Försvararen skriver på till 2021

Atletico Madrid har värvat en ny försvarare, kroatiske Sime Vrsaljko från italienska Serie A-klubben Sassuolo på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

Atletico Madrid bekräftar idag på sin officiella hemsida att de har värvat den kroatiske försvararen Sime Vrsaljko från italienska Sassuolo. Högerbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021, football-espana skriver att affären sägs ha gått på runt 16 miljoner euro, och 24åringen har uttalat sig om klubbytet.

– Att spela i Atletico är en stor utmaning för mig. Jag är väldigt glad, sade försvararen om sin transfer till Atleticos officiella hemsida.

Sportdirektören Jose Luis Caminero har även han uttalat sig om den nya värvningen, som tillbringade tre år i Serie A varav två av dessa var med Sassuolo och ett år med Genoa.

– Han är en spelare med enorm potential, även om han redan har visat sina kvalitéer i en liga som är så tuff som Serie A. Han uppfyller våran idé av att införliva spelare som höjer konkurrensen i gruppen. Han är mångsidig då han kan spela på båda sidor, vilket erbjuder intressanta alternativ, sade Caminero.

Vrsaljko var en startspelare i Sassuolo och förra säsongen spelade han 36 matcher för klubben i Serie A och den italienska cupen. Han bidrog med fyra assists samt drog på sig åtta gula kort. Försvararen har tidigare även spelat i Lokomotiv där hans karriär började, innan han senare gick vidare till Dynamo Zagreb där han fick vinna fyra ligatitlar med klubben innan det blev Italien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply