Italiensk press: Landslagsmannen klar för Milan – Sampdorias president förnekar

Massimo Ferrero förnekar överenskommelse med Milan

Milan har under en tid varit på jakt efter den italienske landslagsmannen, Roberto Soriano. Under fredagsförmiddagen uppgav La Gazzetta dello Sport att Sampdoria och Milan skulle ha träffat ett avtal gällande Soriano, något som nu förkastas av Sampdorias frispråkige president, Massimo Ferrero.

Roberto Soriano hade ett lysande fjolår i Sampdoria och var med sina fyra mål och fyra gjorda assist på sina 33 framträdanden i Serie A en av lagets bärande spelare. Med ytterligare ett par stabila säsonger bakom sig i ryggen har mittfältaren på senare tid dragit till sig intresse från storklubben Milan, som gärna vill göra Soriano till en ”Rossonneri”-spelare.

Under fredagen florerade uppgifter i Italien som menade att Sampdoria och Milan skulle ha kommit överens om en övergångssumma för 24-åringen. Ansedda La Gazzetta dello Sport rapporterade att Milan var villiga att erbjuda 10 miljoner euro för att slutföra övergången. Tidningen hävdade också att Milans vice president, Adriano Galliani, och Sampdorias president, Massimo Ferrero, skulle träffas under lördagen i Forte dei Marmi för att diskutera de slutgiltiga detaljerna kring Soriano.

Nu förnekar Ferrero alla spekulationer.

”Det är bara snack”

När Sampdoria idag presenterade sitt senaste nyförvärv, Antonio Cassano, under en presskonferens passade Massimo Ferrero på att bemöta ryktena om Soriano.
– Soriano är en Samp-spelare så länge som han vill vara det. Han har inte blivit kontaktad av Milan, så det är bara snack. Jag begav mig aldrig till Forte dei Marmi för att träffa Galliani och Preziosi. Bara de rika går till stranden där, sa 64-åringen till den samlade presskåren.

– Ifall Milan betalade 20 miljoner euro för Bertolacci så betyder det att de kan ge oss 25 miljoner euro för Soriano, sedan får vi se, avslutade han.

Landslagsman för Italien

Roberto Soriano anslöt till Sampdoria under sommaren 2011 från Empoli och har under sina fyra säsonger i klubben utvecklas till att bli italiensk landslagsman. Den centrale mittfältaren debuterade i landslaget i november 2014 och har sen dess skrapat ihop fyra A-landskamper för Italien.

Sampdoria inleder årets ligaspel i Serie A på söndag när man tar emot Carpi hemma på Stadio Luigi Ferraris.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply