Inget kontrakt med Assyriska – då kan Nemrut Awrohum bli utlandsproffs

Inget kontrakt med Assyriska - då kan Nemrut Awrohum bli utlandsproffs

Nemrut Awrohum bekräftar utlandsintresse

21-åringen flyttades upp till Assyriskas A-lag för fyra år sen men nu står Nemrut Awrohum utan kontrakt, samtidigt som utländska klubbar har hört av sig.

Efter nio matcher och ett mål i Assyriska ser det ut som Nemrut Awrohum har gjort sin sista match för moderklubben som han spelat i sedan barnsben. Talangen som är född 1994 har inte erbjudits något nytt kontrakt samtidigt som utländska klubbar knackar på dörren.

 

– Strax före uppehållet sa de att vi skulle sätta oss och ner och prata om framtiden, men jag har inte hört något från Assyriska, säger Awrohum till FotbollDirekt.se.

För tre år sen flyttades Nemrut Awrohum upp till Assyriskas A-lag. De två kommande säsongerna skulle inte bli något vidare på grund av återkommande skadeproblem men i fjol stod han för ett mål borta mot Landskrona och i Svenska Cupen spelade Södertäljesonen samtliga tre matcher. En av de var mot Malmö FF där han imponerande samtidigt som han fick mycket rutin. Även om Assyriska förlorade matcher var han gla över insatsen.

 

– Många vänner hörde av sig och tyckte att jag gjorde det bra. Jag tycker själv att det gick helt okej och det kändes skönt att veta att man lyckades stå upp bra mot Sveriges bästa lag.

21-åringen utesluter inte något, men säger att det finns intresse från både Sverige och utländska klubbar.

– Två klubbar i superettan har hört av sig. Sedan finns det intresse utomlands också, men vilka klubbar det är vill jag inte gå in på.

Kan du säga vilka länder det handlar om?

– Det är en klubb i Turkiets andraliga och en klubb i den cypriotiska högstaligan. Det är ett kvitto på att man är tillräckligt bra och jag tycker själv att jag visat både i år och förra året att jag håller i superettan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply