Ingen vinnare på Iberostar Estadio

Mallorca behövde en vinst i fredagens La Liga-möte med Rayo Vallecano för att hänga på övriga lag i bottenträsket. Så var dock inte fallet, då ett taggat Vallecano tog kommandot från start och redan efter sju minuter var i ledning.

Piti fick dock avbryta sitt målfirande redan efter fem minuter när Mallorca-yttern Alejandro Alfaro höll sig framme och prickade in 1-1. Vallecano tog på nytt över bollinnehavet efter Mallorcas oväntade kvittering och skapade de hetaste chanserna under den resterande delen av den första halvleken. Den första halvleken slutade 1-1.

Vallecano var fortsatt det bättre laget under den andra halvleken, men lyckades inte få in ytterligare ett mål då både Mallorca-målvakten Juan Calatayud och stolparna stod ivägen för Paco Jernez och hans manskap. Mallorca lyckades dock inte hävda sig mer i den andra halvleken än vad de gjorde i den första och slutade därmed mållösa i den andra halvleken.

Matchen slutade 1-1.