Inför söndagens La Liga-matcher

Kort inför söndagens La Liga-matcher

Athletic Bilbao – Real Betis 
Athletic Bilbao har haft allt annat än bra försäsong med mycket turbulens i laget och dåliga resultat. Till kvällens möte saknas Llorente och Martinez, stjärnorna i laget, vilket är två stora
avbräck. Anledningen till att de inte är med är att båda är intresserade utav att lämna klubben och det mesta talar för att båda skriver på för ett annat lag innan månaden är slut.

Real Betis har behållit viktiga kuggar i laget och blandat och gett på försäsongen. Det blev en mittenplacering förra säsongen och något liknande lär det nog bli även i år.

Det är en jämn match att vänta där jag tror att Real Betis har en god möjlighet till att skrälla.

Matchstart: 19.00
Tips: 1-2

Real Madrid – Valencia
Mästarna Madrid tar emot Valencia i premiären. Alltså, ett toppmöte redan i premiären, vilket är oerhört kul! Båda lagen har en rätt så skadefri trupp och kan mönstra bästa möjliga lag på planen. 

Real Madrid har ännu inte köpt in någon spelare, medan Valencia har gjort klart med några tunga namn såsom Pereira, Guardado och Gago. Inga dussinsspelare – utan samtliga kommer förmodligen gå rakt in i startelvan.

Valencia har även denna säsong ett starkt lag, men Real Madrid är Real Madrid och är klara favoriter i matchen och bör vinna relativt enkelt.

Matchstart: 19.00
Tips: 3-1

Barcelona – Real Sociedad
Barcelona har i princip samma lag som förra säsongen. Några ändringar/nyförvärv har det dock blivit. Vänsterbacken Alba och Song har köpts in, medan Villa är tillbaka från en långtidsskada. Däremot presenteras Song under den kommande veckan.

Real Sociedad har lyckats behålla nyckelspelare såsom Prieto, Griezmann och Vela, vilket gör de inte sämre denna säsong.

Men det är stor klassskillnad mellan lagen och Barcelona bör vinna matchen med ett par bollar.

Matchstart: 21.00
Tips: 4-1

Levante – Atletico Madrid
Levante, som överraskade förra säsongen med att sluta på en imponerande sjätteplats, tar emot Atletico Madrid i premiären.
Levante har tappat sin vassa målskytt från föregående säsong, Koné, som vann den interna skytteligan överlägset. Tungt för deras del då deras offensiv ser tunn ut inför denna säsong.

Falcao har stannat i Atletico Madrid vilket är oerhört viktigt för Atleticos del då Falcao är den klart viktigaste spelaren i laget. Man har även behållit andra nyckespelare samtidigt som man gjort några enstaka bra nyförvärv.

Det blir nog en mycket jämn match som slutar med uddamålsseger för något utav lagen eller oavgjort.
Själv tror jag på en knapp Atletico Madrid-seger.

Matchstart: 23.00
Tips: 0-1

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply