Inför: AIK – Lech Poznan

bet365

Ikväll spelas det första mötet mellan AIK och Lech Poznan i Europa League-kvalets tredje omgång. AIK lyckades med nöd och näppe slå ut isländska Hafnarfjördur efter att ha vunnit på Island med 0-1 efter mål av högerbacken Martin Lorentszon. AIK har visat sig vara formstarkt då man har tre 1-0 segrar på de tre senaste matcherna, ett försvarsstarkt lag helt enkelt som spelar en riktigt bra fotboll taktiskt sett. 

Ikväll är det tuffare motstånd än Hafnarfjördur som gäller, Lech Poznan är ett duktigt polskt lag som gick in redan i den första kvalomgången efter att ha slutat fyra i den polska ligan vilket innebär att de knep den sista Europa League-platsen av de polska lagen. Hitills i Europa League-kvalet har Lech Poznan mött FC Zhetysu Taldykorgan från Kazakstan där man vann med totalt 3-1 och Xäzär Länkäran FK från Azerbajdzjan där man vann med totalt 2-1. Båda lagets bortamatcher har slutat 1-1 mot lag från mindre starkare nationer i europeisk fotboll så en AIK-seger ikväll är inte helt orelevant.

AIK kommer från en självförtroendeförstärkning när man fick en sen straff borta mot Mjällby i senaste matchen och lyckades vinna på det straffmålet också, sena mål ger alltid starkare självförtroende och säkerligen kommer AIK in med mycket energi till en match som ryktas bli en stor publikfest då det ska komma massor av polska supportrar och AIK vill naturligtvis höras högst på sin egen hemmaarena under ryktet som en av Sveriges bästa klackar om inte den bästa. 

AIK har mött Lech Poznan två matcher tidigare i historien, det var ett returmöte i Tipscupen 1987 där AIK vann hemmamatchen med 4-1 och spelade 0-0 på bortaplan. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply