Iker Casillas allt närmare flytt till MLS

Iker Casillas allt närmare flytt till MLS

Casillas lämnar FC Porto för MLS?

En flytt över Atlanten kommer allt närmare Iker Casillas som i senaste matchen fick sitta på bänken när FC Porto slog Nacional med 4-0.

Ryktena om att Iker Casillas ska vara på väg att lämna FC Porto för spel i amerikanska MLS blir allt fler och starkare. Flytten till den portugisiska ligan har inte blivit som spanjoren förväntat sig och nu ser det ut som att den före detta Real Madrid-spelaren kan komma att lämna klubben i sommar.

I en intervju med portugisiska Maisfutebol erkänner Major League Soccers vicepresident Lino d Cuollo att Casillas agent ska ha hört sig för målvakten i MLS efter sommaren.

– Jag vet inte om vi kommer ta in Iker Casillas men vi har varit i samtal med hans agenter. Det har förts konversationer mellan båda parterna, men vi får se hur det blir. Då det handlar om en mittfältare blir det extra svårt då lagen i ligan inte vill spendera speciellt mycket på målvakter, men när det handlar om Casillas är det annorlunda då han skulle vara ett bra tillskott för MLS. Vi pratar om en flytt i detta nu.

I slutet av januari 2015 sa Casillas till Wall Street Journal att han gärna vill prova på en ny fotboll långt från Spanien.

– Jag skulle aldrig lämna Real Madrid och skriva på för en klubb som konkurrerar med de. Det bästa skulle vara om ja hittar ett nytt äventyr som är annorlunda, som fotbollen i USA.

– Jag skulle vilja uppleva en annan fotboll i framtiden och kunna tänka tillbaka och värdera tiden som jag hade i Real Madrid, berättade Casillas som nu alltså kan vara på väg att byta klubb redan efter sex månader efter att han lämnat Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply