bet365

IFK Göteborg släpper förhoppningar om stormatch

Blåvitt försökte i två år att få till en träningsmatch mellan klubben och Milan, när Zlatan spelade i klubben, men man nekades båda gångerna. I höstas kom det rapporter om att man var sugna på att träningsspela mot Zlatans nya klubb, Paris Saint Germain. Men man var inte ensamma i Sverige om att vilja möta laget. Även Malmö, Hammarby, AIK och Djurgården försökte locka PSG till respektive klubbars arenor. Det har också ryktats om ytterligare en ”Supermatch” likt den mellan Barcelona och Manchester United på Ullevi i augusti 2012, fast denna gången mellan Real Madrid och PSG.

Men nu går IFK Göteborg ut med att man inte längre försöker få till någon match med den franska storklubben.

– Det är ingenting vi jobbar på, nej, vi är inte lika aktiva som vi varit tidigare år, säger Blåvitts marknadschef Andrej Häggblad till webbtidningen FotbollDirekt.se.

– Sedan kan det dyka upp förfrågningar om matcher, och då får man ju ta ställning. Vi har haft ett par sådana men avfärdat direkt, det har inte känts intressant för oss, uppger Häggblad för tidningen.

 

Tidigare år har de uteblivna matcherna berott på flera saker. Bland annat har Blåvitts spelschema varit en anledning. Även när det gällde Milan så fanns där problem, ofta med den italienska klubbens  säsongsförberedelser.  

–  Sedan är det ofta så är det svårt att boka in något tidigt, många utländska lag vill hålla dörren öppen in i det sista och se vad som kan komma upp. Kommer det ett erbjudande att spela en match i till exempel Abu Dhabi så har inte svenska klubbar något att sätta emot ekonomiskt, uppger Häggblad.

– Så det gäller att sy ihop något på rätt kort varsel och därmed finns en större ekonomisk risk. Så som det ser ut nu så, nej det är inget som ser ut att bli av.

Fotbolldirekt ställde även frågan om man skulle vara intresserad av att få hit någon annan motståndare än PSG.

– Det finns flera internationella motståndare som kan vara intressanta, man behöver inte vara så snäv och bara titta på de allra största klubbarna. Att möta en klassisk klubb strax under de största, som Ajax, det skulle kunna vara intressant. Eller till exempel en kultklubb som Leeds. En mindre motståndare innebär en mindre ekonomisk risk, men samtidigt blir det förstås inte samma PR-effekt av en sådan match, avslutade Häggblad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply