IF Elfsborg – Svenska Mästare 2012

Elfsborg hade inför eftermiddagens match ett utmärkt läge att avgöra på hemmaplan. Efter MFF:s oavgjorda resultat mot Örebro var Elfsborg i ledning med två poäng ned till Malmö. Ett läge som bara kunde sluta på ett sätt – med SM-guld.

Hemmalaget började matchen bäst och tryckte på i offensiven med ett flertal spelare. Bredden i offensiven gjorde det svårt för Åtvidaberg att försvara sig och i den 30:e minuten kunde rutinerade Stefan Ishizaki göra 1-0. Ett resultat som skulle skänka ett SM-guld till Borås.

Åtvidaberg tog sig in i matchen och hade bland annat ett skott i virket innan den första halvlekens slut. Åtvidaberg trycktes dock på nytt tillbaka i den andra halvleken, vilket gjorde att Jesper Arvidssons kvittering var oväntad.

Åtvidaberg lyckads dock inte göra ytterligare ett mål och matchen slutade 1-1. IF Elfsborg är svenska mästare 2012 och kommer representera Sverige i det kommande årets kvalspel till Champions League. Elfsborg vinner Allsvenskan med två poäng ner till BK Häcken.