Icardi: ”Följer inte Serie A”

Mauro Icardi är Inters nya stjärnskott som via Sampdoria tagit en fast plats i Inters a-trupp. Vägen dit har gått via flera klubbar och trots argentinarens bristande fotbollsintresse ser han ut att kunna bli en anfallare av klass. I en intervju med Gazzetta dello Sport berättar han om sitt uteblivna intresse för fotboll. 
– Fotboll är en sport som underhåller folk. Jag spelar bara och kollar aldrig andra matcher för att underhålla mig själv eller håller koll hur det går för de andra lagen. Jag följer inte Seria A, och än mindre Coppa Italia.

– Detta har inte vuxit fram sedan fotbollen blev mitt jobb, utan det har hängt med sedan ung ålder. Redan när jag spelade på ungdomsnivå med Barcelona satt jag hellre och kollade på filmer. Jag är inte ensam om detta då det finns många spelare som inte bryr sig om fotbollen. 

Icardi berättar också att han mamma hjälpt honom att ta sig förbi sin omogna ungdomliga sida. 
– Min fru Wanda säger att jag är en 40-åring fast i min kropp och det har hon rätt om. Så har det alltid varit. Sedan tio år tillbaka har jag vetat att jag är mer mogen än jag borde vara sett till min ålder. Samtidigt är det min mamma som tillåtit mig att begå misstag och inse att livet inte är som på Disneyland.  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply