Ibra ser fram emot Champions League

Zlatan Ibrahimovic ser ljust på Paris Saint Germains chanser i ”den där jävla Champions’’, uppger han i en presskonferens som genomfördes under måndagen. Sittandes brevid sin coach, Carlo Ancelotti, är Ibra omptimistisk inför mötet mot ukrainska Dynamo Kiev på tisdagen.

Zlatan, vad förväntar du dig inför din första Champions League-matchen i PSG-tröjan?
Jag har spelat i Champions League varje år, för olika lag. I dag, börjar ett nytt äventur. Vi har fått stor respekt och är hungriga inför mötet, vi kommer ge 200%. Vi lever något fantastiskt i denna klubb. Klubben växer och på bara ett par veckor, har jag märkt av skillnaden. Att spela i Champions League, kommer förstås vara någonting positivt för oss, en fantastiskt erfarenhet och ett bra test för dem som gör debut i denna turnering. Vi har potential att lyckas.

Tror du att PSG är favoriter i grupp A?
Champions League är en väldigt tuff turnering. Även om vi inte har hamnat med Real Madrid eller FC Barcelona, vet du att varje lag är starkt. Vi har respekt för varje motstånd och det är inte en enkel grupp. Att favorit eller inte är inte viktigt, det som räknar är att spela fotboll och hitta sätt att ta oss ur gruppen.

Vad tycker du om PSG:s första motstånd; Dynamo Kiev?
Det är ett väldigt bra lag. Dynamo Kiev har spelat i Champions League ett bra tag och varje år orsakar de problem för motståndarna. Jag spelade mot Ukraina med mitt landslag i EM 2012 och ett par av spelarna från landslaget, spelar i Kiev. Det blir inte lätt. Men oavsett vad, måste vi visa upp att vi står upp och att vi är redo för varje motstånd.

Det är en sådan speciell turnering, är det en av dina personliga mål?
Givetvis. Varje år vill jag vinna Champions League, precis som jag vill vinna alla andra turneringar jag deltar i. Även på träningar vill jag vinna, jag är en tävlingsmänniska.

Slutligen, om vi bortser från fotbollsplanen, hur trivs du i Paris?
Paris är en magnifik stad, alla vet det, jag vet det och jag tror inte att det finns så mycket mer att tillägga. Med alla historiska monument är det en väldigt berikad stad och jag är mycket intresserad av sådant. Jag njuter verkligen av mitt liv här. 

Presskonferens hämtad från PSG.fr.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply