Hysén kan hinna tillbaka

Tobias Hysén ådrog sig en bristning i baksida lår i  VM-kvalmatch mot Tyskland, där han också gjorde stor succé med sina två mål i 3-5-förlusten. Men efter matchen kom så beskedet om skadan vilket gör att den allsvenska säsongen är över för IFK Göteborgs skyttekung, men nu menar kiropraktorn Evangelos Andreopoulos, som tidigare hjälpt spelare som Stefan Ishizaki, Martin Ericsson och Moestafa El Kabir, att han kan få ”Tobbe” tillbaka i spel snabbare.

”En bristning är en typisk sådan skada som man kan hjälpa rätt så fort. Det är upp till Blåvitt, det är de som ska fatta beslutet. Naturligtvis hjälper jag Tobias Hysén om han hör av sig. Utan att ha undersökt honom själv så är tre-fyra veckors frånvaro för en lårbristning alldeles för mycket”, säger han till GT.

”Den används inte så mycket i Sverige på grund av att den inte är känd i Sverige. Jag har lärt mig den utomlands, där den är stor. Klubbarnas sjukgymnaster känner sällan till den här tekniken”, fortsätter han.

En spelare som i alla fall kan vittna om att skadorna inte blir värre av ett besök hos Andreopoulos är Häcken-stjärnan, Moestafa El Kabir.

”Jag har varit där flera gånger. Den ska påskynda läkningsprocessen. Jag hade inte så mycket att förlora så jag provade det … jag kan inte säga säkert om det funkade eller inte – jag vet ju inte hur det hade gått om jag inte tagit behandlingen. Men jag kom tillbaka en vecka tidigare än prognosen”, säger han.

Efter söndagens tunga poängtapp mot Öster är IFK Göteborg sex poäng bakom tabellettan Malmö FF. Det återstår två omgångar och Blåvitt ställs först mot Mjällby på bortaplan för att sedan avsluta hemma mot IFK Norrköping. Framtiden får utvisa om Tobias Hysén spelar något mer av årets säsong i allsvenskan i fotboll.

Vill du veta mer om sportsbetting kolla in bet365.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply