Hur räknas bortamål i Champions League? Bortamålsregeln!

Hur räknas bortamål i Champions League? Bortamålsregeln!

Bortamålsregeln – hur bortamål räknas i Champions League!

Hur räknas bortamål i Champions League slutspel? Bortamålsregeln! Champions League regler vid samma poäng? Bortamål förlängning Champions League? Är bortamål mer värt än hemmamål? Något som är väldigt bra när man går in i utslagsfasen är mål på bortaplan i Champions League. Lyckas man göra mål på bortaplan så kan det leda till en större chans att gå vidare, detta då man man ofta värderar ett mål som är gjort på bortaplan, vilket är sanning med modifikation. Det är det lättaste sättet att beskriva regeln vid bortamål i Champions League slutspelet men det är inte riktigt sant. Här tänkte vi gå igenom Champions League regler vid samma poäng och bortamålsregeln. Se och spela på fotboll live =>

Hur räknas bortamål i Champions League? Bortamålsregeln!

Gäller bortamålsregeln i Champions League? Champions League regler vid samma poäng!

Bortamålsregeln gäller inte längre i Champions League.

Champions League regler vid samma poäng och bortamålsregeln blev högintressant i returmatchen Barcelona vs PSG. Då Barca blev mållösa på bortaplan (Paris Le Parc) där de förlorade med 4-0 så hade spanjorerna en rejäl uppförsbacke. Ifall PSG skulle lyckas göra mål på Camp Nou så skulle de punkterat matchen mer eller mindre. I det fallet så skulle Barca vara tvungna att vinna med 6-1 för att matchen ska gå vidare till förlängning, vilket ansågs ganska osannolikt. PSG lyckades göra ett mål mot Barca, men spanjorerna lyckades med det många ansåg osannolikt.

Barca lyckades med bedriften och gick vidare i Champions League till kvartsfinal mot Juventus. Där väntar ett liknande scenario då man blev utklassade av italienaren och förlorade matchen med 3-0 på bortaplan (Juventus Stadium i Turin).

Kommer Barca att lyckas göra om bedriften och gå vidare till semifinal i Champions League? Kommer bortamålsregeln att åter bli aktuell i Barcelona Juventus? Det är frågor som vi får svar på imorgon. Se Barcelona Juventus startelvaBarcelona Juventus laguppställning, Barcelona Juventus H2H och Barcelona Juventus speltipset nedan. Se och spela på fotboll live =>

Champions League regler vid samma poäng

Bortamålsregeln Champions League! Hur räknas målen i Champions League?

Bortamålsregeln gäller inte längre i Champions League.

Är bortamål borta mer värda än hemmamål? Hur räknas borta- och hemmamål i Champions League? Som de flesta vet så är Champions League mål på bortaplan mer värda en mål på hemmaplan. Därav så tänkte vi gå igenom Champions League mål-regler med fokus på bortamål nedan.

Många har frågor och funderingar kring bortamålsregeln i Champions League. Den vanligaste frågan är hur mycket är 1 bortamål värt i Champions League? Därför har vi på Silly Season Sverige publicerat en artikel för att gå igenom exakt vad som gäller när man har gjort mål på motståndarnas hemmaarena.

Bortamål Champions League regler

Vad säger reglerna om bortamål i Champions League? Gör du ett mål på bortaplan i gruppspelet betyder det inget i första hand. Det som är intressant är bortamål i utslagsfasen av Champions League. Skulle ett lag göra mål på bortaplan är det värt mer. För att förstå bortamålsregeln så går vi igenom ett scenario nedan. Se och spela på fotboll live =>

Bortamålsregeln där vardera lag vinner var sin match

Ett konkret exempel på detta scenario är det som hände i Champions League semifinal mellan Bayern München och Atlético Madrid 2016 där Atlético Madrid vann hemmamatchen med 1-0 men förlorade bortamatchen med 2-1. Atlético Madrid gick vidare till Champions League final tack var att man gjorde ett mål på bortaplan.

Den första semifinalmatchen slutade med en 0-1 seger till Atlético Madrid och returmatchen slutade med en 2-1 seger till Bayern München. Över de båda semifinalmatcherna så blir totalresultatet 2-2. Atlético Madrid har då gjort totalt ett mål på bortaplan medan Bayern München inte har gjort några mål alls på bortaplan. Då går laget med flest mål på bortaplan vidare då man anser att det är svårare att göra mål på motståndarnas arena än på sin egen. Det var också anledningen till Atlético Madrid gick vidare till finalen i Champions League 2016.

Bortamålsregeln där det blir oavgjort i båda matcherna

Den första matchen slutar 1-1 och den andra matchen 2-2, över två matcher blir det 3-3. Det ena laget har då gjort totalt två mål på bortaplan medan det andra laget endast gjort ett mål på bortaplan. Då går laget med flest mål på bortaplan vidare då man anser att det är svårare att göra mål på motståndarnas arena än på sin egen.

Bortamålsregeln går alltså ut på att det lag som gjort flest bortamål i dubbelmötet går vidare. Skulle båda matcherna sluta med samma resultat kommer det hela att avgöras via förlängning på två gånger 15 minuter. Skulle det inte avgöras där går man vidare till straffar.

Bortamålsregeln förlängning Champions League? Så funkar bortamålsregeln vid förlängning i Champions League!

Bortamålsregeln förlängning Champions League? Så funkar bortamålsregeln vid förlängning i Champions League!

Bortamålsregeln gäller inte längre i Champions League.

Bortamålsregeln har många gånger varit avgörande för lag som vunnit och tagit sig vidare. Senast lyckades PSG ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League tack vare att det hade fler bortamål.

PSG mötte Chelsea i åttondelsfinal i Champions League 2014/15 där både matcherna i Paris och London slutade 1-1 och matchen i London gick då till förlängning.

Som nämnts ovan möttes PSG och Chelsea redan förra året i en liknande situation som denna, nämligen åttondelsfinal i Champions League 2014/15. PSG lyckades efter en förlängning vinna det mötet tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

De åttondelsfinal-matcherna i Paris och i London slutade 1-1 , vilket bidrog till förlängningen i London. Där lyckades Chelsea-legenden Eden Hazard ganska snabbt göra 2-1 till det engelska laget, men lyckan varade inte länge då Thiago Silva sköt 2-2 lite senare och seger för fransmännen. 2-2 målet bidrog till att PSG till slut vann på fler gjorda bortamål och gick vidare till Champions Leagues kvartsfinaler. Se och spela på fotboll live =>

Hur räknas bortamål i play-off?

När det kommer till playoff är det samma regler som gäller. Om det avgörs på två matcher och båda mötena slutar avgjort är det lagets som gjort flest mål på bortaplan som går vidare. Skulle man även ha gjort lika många mål på bortaplan avgörs det hela via en förlängning och därefter straffar.

Under säsongen 2015/16 då Champions League åttondelsfinaler spelades fick flera heta åttondelsfinaler i Champions League att se fram emot. En av åttondelsfinalerna var Chelsea mot PSG. Situation var precis som i fjol så frågan många ställde sig var ifall det skulle bli bortamålsregeln som avgjorde även denna gång. Dock blev inte så utan PSG vann ganska enkelt denna säsong. En annan toppmatch under Champions League åttondelsfinaler var FC Barcelona mot Arsenal.

Champions League kvartsfinaler

Både PSG och Barcelona tog sig vidare till Champions League kvartsfinaler. PSG och Barcelona ställdes mot Manchester City respektive Atlético Madrid. Första mötet i kvartsfinalerna bjöd på bättre underhållning än vad vi hade kunnat se fram emot inför Champions Leagues kvartsfinaler. Speciellt då PSG vs City slutade 2-2 och Barcelona vs Atlético Madrid slutade 2-1. Ett annat toppmöte under Champions League kvartsfinaler var Wolfsburg mot Real Madrid där tyskarna helt oväntat körde över spanjorerna och vann matchen med 2-0. Returmötena för både PSG och Real Madrid blev spännande då båda lagen hade en uppförsbacke delvis pga bortamålsregeln och lagen var tvungna att leverera. Det inte som förväntat i några av matcherna där Atlético lyckades vinna mot Barca och City körde ut PSG.

Champions League semifinaler

Under Champions League semifinaler så ställdes Atlético mot tyska Bayern och Man City mot spanska Real Madrid. Semifinalen Bayern München vs Atlético Madrid har avslutats med spanjorerna som segrare tack vare bortamålsregeln i Champions League. Returmötet mötet Real Madrid vs Man City slutade också med seger för spanjorerna. Det blev till slut helspansk Champions League-final Real Madrid vs Atlético Madrid.

När man tog en titt startelvan till CL-finalen samt på oddsen Champions League final och odds Champions League final och oddset vinnare Champions League final så var det ganska givet att det skulle bli en repris. Se vem vann Champions League 2016 och vilket lag vann Champions League 2016. för mer info om finalmatchen som slutade med seger för Real Madrid. Se även en rankning av alla lag i Champions League för att se vilka de bästa lagen är i Champions League och få en uppfattning om vem som har störst chans att vinna. Se och spela på fotboll live =>

Champions League regler vid samma poäng

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply