Huntelaar huvudperson i Schalke-seger

Kvällsmatchen mellan Augsburg och Schalke slutade i bortaseger efter två mål från holländaren, Klaas-Jan Huntelaar.

Hemmalaget Augsburg startade, inte helt oväntat, väldigt starkt och redan i 5:e minuten tog Tobias Werner vara på en slarvig hemåtnick av Joël Matip och placerade kyligt 1-0 bakom Ralf Fährmann.

Spelet böljade fram och tillbaka väldigt mycket och det dröjde fram till den 33:e minuten innan Schalke skulle få sin första riktigt farliga chans som Klaas-Jan Huntelaar verkligen tog vara på. Holländaren kunde, på retur från skott av Kevin-Prince Boateng, enkelt placera in 1-1 bakom Alex Manninger efter att Augsburg slarvat på egen planhalva.

I andra halvlek startade Schalke piggt och kunde redan i 49:e minuten trycka in ledningsmålet efter fint spel mellan Sead Kolasinac och Klaas-Jan Huntelaar med den sistnämnde som målgörare och alltså tvåmålsskytt.

Augsburg tog, efter målet, över spelet något men lyckades aldrig komma fram till någon riktigt farlig målchans och matchen slutade 1-2 i Schalkes fördel.