Honda blir ny förbundskapten för Kambodja

Honda blir ny förbundskapten för Kambodja

Blir förbundskapten – men fortsätter som spelare

Japanen Keisuke Honda är på väg att ta ett av de mest intressanta stegen vi sett en aktiv fotbollsspelare göra. Han ska nämligen ta över Kambodjas fotbollslandslag, samtidigt som han fortsätter spela klubblagsfotboll i Australien.

Honda spelar just nu fotboll i den australienska ligan, men nu är han alltså klar för jobbet som förbundskapten för det kambodjanska herrlandslaget.

– Jag vill marknadsföra landet för resten av världen, säger Honda om förbundskaptensrollen i Kambodja enligt Sportbladet.

Det kan dock bli komplicerat för japanen ett tag, då han fortsätter att spela samtidigt.

Kombinerar rollen som spelare och tränare

LÄS MER: NBA TV-tider Sverige

Många spelare brukar lägga skorna på hyllan innan de slutar, men inte Keisuke Honda. Han tar istället över rollen som förbundskapten direkt.

– Jag hoppas att erfarenheten från en internationell stjärna kommer förbättra tekniken hos våra landslagsspelare och att resultaten kommer bli bättre än tidigare, säger Sao Sokha, president i Kambodjas fotbollsförbund, enligt Aftonbladet.

– Jag vill hjälpa Kambodjas landslag med en tydlig spelidé och marknadsföra landet för resten av världen, säger den förre Milan-spelaren enligt The Guardian.

Ett krav är att han inte får missa några ligamatcher med sitt Melbourne Victory. Det här gör då att mittfältaren ibland får coacha sitt lag via videosamtal från Australien inför matcherna med sin trupp och ledarstab.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply