Hleb ångrar att han lämnade Arsenal för Barcelona

Alexander Hleb är ångerfull över lämnandet av Arsenal

Mellan 2005 och 2008 var vitryssen Alexander Hleb en instrumental del i det Arsenal som flyttade till Emirates Stadium. 2008 lämnade Hleb klubben för Barcelona och det ångrar han väldigt mycket i efterhand.

Arsenal hade en jobbig tid mellan 2005 och 2014 på grund av bygget av Emirates Stadium. Man var tvungna att sälja sina bästa spelare samtidigt som man satsade på egna talanger och billigare värvningar. Alla pengarna gick nämligen till betalning av arenan och lån till banken. Det har dock ändrats de senaste åren och numer lägger man allt mer pengar på spelarköp.

Därför har man råd att satsa på spelare som Marco Reus i vinter, talanger som Andre Silva och Moussa Dembele vid nästa transferfönster. Man har också råd att förlänga med nyckelspelare som Hector Bellerin utan att riskera problem med ekonomin.

En av spelarna man var tvungna att sälja på grund av sin ansträngda ekonomi 2008 var Alexander Hleb som lämnade för Barcelona. Själv ångrar han den flytten väldigt mycket.

”Wenger var som en pappa till mig”

Aleksander Hleb spelar numer hemma i vitryska BATE Borisov och den 35-åriga mittfältare, som var enastående i Arsenal 2005-2008, är ångerfull över hur karriären utvecklade sig.
– Jag spelade som allra bäst i London och jag upplevde mina allra bästa ögonblick i karriären där, säger han och fortsätter:
– På ett sätt ångrar jag att jag inte stannade i Arsenal. Wenger var som en pappa till mig och han trodde på mig. Jag blir ledsen bara jag tänker på detta, säger han i en intervju till Reuters.

Tror på Arsenal i år

Alexander Hleb tror också att just denna säsong kan bli historisk för klubben.
– Wenger har alltid höga mål. Han har lyckats behålla sina spelare och de spelare en fantastisk fotboll. De sliter sönder sina motståndare. Jag hoppas att de vinner tre titlar denna säsong – Premier League, FA-cupen och Champions League.

Totalt gjorde Hleb 10 mål på 129 matcher för Arsenal. Hleb har dock gjort flest andra-assist, s.k. hockeyassist, per match i Arsenals historia.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply