Hjälten: “Största skrällen i Europa någonsin”

AIK stod för en enastående insats på bortaplan mot storklubben CSKA Moskva, när man lyckades vända på underläget från den första matchen på Råsunda. Martin Lorentzson klämde in avgörande 0-2 i returen och skickade vidare Stockholsklubben till Europa Leagues gruppspelsfas. Hjälten själv hade det dock svårt att förstå vad man ställt till med.

“Ja, jag vet faktiskt inte. Att nu är det klart, nu är vi Europa League (skratt). Det är jävligt skönt, och man är både trött och glad nu,” säger den euforiska ytterback till FotbollDirekt.se efter matchen.

“Jag tror inte riktigt man förstått vad vi gjort än. Det är helt sjukt och det var inte många som trodde på oss inför kvällens match, men vi trodde på oss själva.”

FotbollDirekt.se bad ytterbacken att beskriva händelseförloppet kring det avgörande målet, som han klämde in på tilläggstid mot den ryska klubben, med Rasmus Elm och Pontus Wernbloom i laget.

“Nisse (Nils-Eric Johansson) får ett jättebra läge på en hörna, tar emot bollen och försöker placera in den. Jag vet inte om målvakten kommer ut bra, men han skjuter i stolpen och bollen studsar ut till mig. Jag hinner inte tänka riktigt, utan försöker bara ta emot bollen och skjuta. Sedan tror jag till och med att den slinker in mellan benen på en försvarare – och sen var det bara kaos (skratt).”

Lorentzon hyllade också AIKs storspelande målvakt, Ivan Turina som var briljant matchen igenom med flera avgörande räddningar.

“Vi fick slita och Ivan gör en bragdmatch. De var inte sämre nu än på Råsunda.”

“Det här är sjukt stort. Det måste typ vara en av de största skrällarna i Europas historia, de gick ju till åttondelsfinal i Champions League förra året och det är ett lag som skulle kunna vinna Europa League,” säger Lorentzson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply