Historisk seger för Falkenberg

Efter bortaförlusten mot Malmö FF förra helgen fick Falkenbergs FF äntligen göra sin allsvenska hemmadebut i lördagens match mot IF Brommapojkarna. Nykomlingarna fick också jubla efter att nyzeeländaren Dan Keat nickat in matchens enda mål och därmed blivit historisk som den förste målskytten för FFF i den allsvenska historien.

Målet kom redan i den elfte minuten när Anton Wede slog en utåtskruvad hörna från höger. Keat mötte bollen vid främre stolpen, fick huvudet på den och lyckades styra den i mål. Det var klubbens första mål i Allsvenskan någonsin, men också den 41:a tävlingsmatchen på hemmaplan i rad som de hittade nätet.

BP var sedan nära en kvittering när Gabriel Petrovic sköt i stolpen efter 25 minuters spel, efter touch på en motståndare i straffområdet. Ännu farligare blev det efter 40 minuter när Falkenbergs målvakt Otto Martler tappade bollen i straffområdet och inte fick någon frispark trots en knuff i ryggen. Gustav Sandberg Magnusson sköt ett lågt skott som Adam Eriksson rensade bort på mållinjen.

Med fem minuter kvar att spela var FFF väldigt nära att avgöra matchen med ett andra mål, men på något sätt lyckades BP undvika ett baklängesmål. Anton Wede kom runt på kanten och sköt ett skott som det blev retur på. Den var Stefan Rodevåg först på, men skottet räddades av Vazgec som med hjälp av en försvarare lyckades hindra Christoffer Carlsson från att slå in returen.

Falkenberg och deras tränare Henrik Larsson kunde dock pusta ut och konstatera att Dan Keats nickmål efter elva minuter räckte till seger och tre poäng i FFF:s första hemmamatch i den allsvenska historien. En seger som kan visa sig vara väldigt viktig när säsongen summeras då båda lagen tippas hamna i botten av tabellen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply