Hiljemark med på Milans önskelista

bet365

Två mål på San Siro – kan bli svenskens nya hemmaplan

Svenske landslagsmittfältaren Oscar Hiljemark, 23, gjorde två mål på San Siro när hans Palermo mötte Milan. Nu kan arenan bli hans nya hemmaplan – det sägs att Milan är intresserade.

Oscar Hiljemark, 23, föddes i Gislaved den 28 juni 1992 och inledde karriären i Gislaveds IS innan han tog steget till IF Elfsborg och deras ungdomsakademi. Det blev sedermera 75 A-lagsmatcher i Borås-klubben innan flytten till PSV Eindhoven i januari 2013.

Efter två och ett halvt år i holländska Eredivisie tog Hiljemark nästa steg i karriären när han i somras valde att skriva på ett fyraårskontrakt med den italienska Serie A-klubben Palermo.

Två mål mot Milan på San Siro

Innermittfältaren har stått för en bra inledning i sin nya klubb – på tre matcher från start har han gjort tre mål. Två av målen kom i bortamatchen mot Milan förra helgen, en match som Palermo förlorade med 2-3. Fullträffarna har dock satt i gång spekulationer i den italienska pressen kring Hiljemarks framtid.

23-åringen, lagkapten för det svenska U21-landslaget som tog EM-guld i Tjeckien i somras, är enligt uppgifter från italienska Tuttosport en av flera spelare på Milans önskelista inför januari-fönstret. Andra spelare som nämns är Granit Xhaka, Hakan Calhanoglou och Max Meyer. Detta enligt svenska Solo Calcio, som hänvisar till Tuttosport.

37 landskamper på U21-nivå

Hiljemark spelade hela 37 matcher för U21-landslaget men nu är han för gammal för att spela vidare på den nivån – nu måste han försöka ta en plats i seniorlandslaget. Hittills har det blivit 191 minuters spel fördelat på sex matcher för den 23-årige mittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply