Helsingborg plockar hem Christoffer Andersson

Christoffer Andersson lägger av - och återvänder till HIF

Klubblegendaren återvänder till Helsingborgs IF

Christoffer Andersson har hunnit bli 37 år gammal och han lade fotbollsskorna på hyllan i vintras. Nu blixtinkallas han till Helsingborgs IF och han kommer vara spelklar redan tills på torsdag då Örebro SK kommer på besök.

Christoffer Andersson är en av Helsingborgs större spelare genom tiderna. Den mångsidiga mittfältaren, som på senare dagar spelade mycket som ytterback, har gjort drygt 330 framträdanden för HIF i Allsvenskan och på dessa gjorde han runt 30 mål. 24 landskamper hann han också med i början av 2000-talet.

För tillfället är Andersson tränare för HIF:s U17-lag, ett uppdrag han haft sedan i vintras då han lade fotbollsskorna på hyllan efter ett år i Halmstad BK. Men nu blixtinkallas Andersson till HIF:s A-lag på grund av deras högerbackskris. Henrik Larsson menar att Andersson kan spela redan mot Örebro.

“Han är spelklar”

Christoffer Andersson har fortfarande en elitlicens i Halmstad och Helsingborg var tvungna att flytta över den för att Andersson skulle kunna spela. Det är redan gjort säger tränare Henrik Larsson.
– Vi flyttade över hans licens från Halmstad, så han är spelklar, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Larsson menar också att Andersson kommer gå in i matchtruppen mot Örebro på torsdag.
– Helt klart annars hade vi inte gjort det. Han sitter på tonvis med rutin och det är bara dumt att titta åt ett annat håll då.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply