Hazard årets spelare i Premier League

Hazard plockar hem sin andra PFA-titel

Chelseas belgiske mittfältsstjärna, Eden Hazard, är utsedd till Premier Leagues bäste spelare.

Sent under söndagskvällen, på Grosvenor Hotel i London, blev det klart vilken spelare som tilldelas PFA:s pris som Premier Leagues bäste spelare. Nominerade var David de Gea, Diego Costa, Alexis Sanchez, Harry Kane, Philipe Coutinho och inte minst, Eden Hazard, där den sistnämnde belgaren var den som fick ta emot applåderna och tilldelas det prestigefyllda priset.

Efter 32 spelade matcher har den belgiske landslagsmannen hittat nät blott 18 gånger  i Premier League såhär långt, och är en av huvudanledningarna till Chelseas placering i det engelska finrummet – och givetvis var han en viktig kugge även när laget bärgade hem titeln i Capital One Cup tidigare i år.

”Jag vet inte om jag förtjänar det”

Hazard var nöjd med att ta emot priset, men visade också ödmjukhet inför resterande nominerade.
– Jag är väldigt glad. En dag vill jag bli den bäste och det jag gjorde denna säsong var rätt bra, Chelsea har spelat riktigt bra, inledde Hazard på söndagskvällen.

– Jag vet inte om jag förtjänar detta pris, men det känns bra för mig. Det är bättre att bli framröstad av spelarna – det är de som vet allt om fotboll. Jag är väldigt glad.

I förra veckan gjorde han matchens enda mål i toppmötet med Manchester United, varpå tränare José Mourinho kom med det, relativt kontroversiella, yttrandet; att Hazard är värd 2,6 miljarder kronor.

Kane blev årets unga spelare

I fjol kammade den då 23-årige Hazard hem priset som årets unga spelare. Redan då var mittfältaren en av Chelseas viktigaste spelare och har, sedan han anlände från franska Lille i 2012, gått från klarhet till klarhet.

Någon annan som har imponerat rejält under den gångna säsongen, är Tottenham Hotspurs 21-åring, Harry Kane. Chingford-sonen tilldelades i år priset för årets unga spelare, efter en strålande säsong i den liljevita dressen. På 30 matcher i Premier League, har det blivit 20 mål för centerforwarden, som inte fick en ordinarie startplats i Mauricio Pochettinos lag förrän i november.

Kane var med och hjälpte Spurs till Capital One Cup-finalen som man förlorade mot just Chelsea (2-0), och gjorde också mål 79 sekunder in i sin landslagsdebut när England tog emot Litauen i mars månad.

De bägge vinnarna har viktiga avslutande omgångar framför sig, där Hazard jagar ligatiteln med sitt Chelsea medan Kanes Tottenham kämpar om att få spela i Europa nästa säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply