Hakan Calhanoglu stängs av i fyra månader

Hakan Calhanoglu stängs av i fyra månader

För brott mot ett avtal

FIFA anser att Hakan Calhanoglu har brutit mot överenskommelser i ett avtal med Trabzonspor. Nu stängs spelaren av i fyra månader, uppger ESPN.

Chelsea och Manchester United ryktades vara intresserade av att värva Hakan Calhanoglu i januari. Nu kan klubbarna vara glada över att de inte plockade in spelaren. FIFA anser att Bayer Leverkusen-spelaren har brutit mot en överenskommelse med Trabzonspor och stänger av 22-åringen i fyra månader. CAS, idrottens skiljedomstol, godkände idag avstängningen, skriver ESPN.

När Calhanoglu tillhörde Karlsruhe år 2011 ska han ha skrivit på ett avtal med Trabzonspor. Avtalet ska ha inneburit att mittfältaren skulle flytta till den turkiska klubben i framtiden. Sedan förlängde spelare sitt kontrakt med Karlsruhe och gick aldrig till Trabzonspor.

Förutom avstängningen så kommer Calhanoglu även att tvingas betala 100 000 euro till den turkiska klubben.

Trabzonspor rapporterade om händelsen till FIFA under 2013. Fyra år senare är avstängningen fastställd.

Streama Bayer Leverkusens matcher och hela Bundesliga gratis online =>

Missar mycket

I och med avstängningen kommer Calhanoglu att missa resten av Bundesliga-säsongen. Dessutom kommer han inte att kunna spela i TurkietVM Kvalmatch mot Finland i mars eller i Champions League-mötet med Atletico Madrid.

Besvikna

Bayer Leverkusen är besvikna över avstängningen.

– Det är en tung smäll för Hakan (Calhanoglu), men även för oss. Även om Bayer Leverkusen inte hade något att göra med incidenten under 2011 så blir vi hårt straffade. Nu kommer vi behöva spela utan en viktig spelare under den avgörande delen av säsongen, säger Rudi VöllerLeverkusens sportchef, enligt ESPN.

Missa inte lördagens toppmöte mellan Chelsea och Arsenal =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply