Häcken segrade på Stockholms Stadion

Häcken kom till bortamötet på ett regnigt Stockholms Stadion mto Djurgården, med en kanonform i laget. För motståndet stod Djurgården som sagt, som kommer från ett blytung derbyförlust på Råsunda, där AIK segrade med klara 3-0. Det skulle visa sig bli lika illa den här dagen för hemmalaget.

För det var Häcken som tog tag i taktpinnen direkt från start och som hotade mestadels framåt. Djurgården, som startade med Nymann Mikkelsen i försvarslinjen, hade det mycket svårt att få till chanser framåt. Samtidigt var det gästerna som stod för farligheterna och det var därför inte helt oväntat att Kari Arkivuo skickade in lendingsmålet efter knappa 35 minuters spel.

Djurgårde lyfte spelet i den andra halvleken och tog över matchen, men samtidigt som udden saknades så var Häcken även snabbt framme och även väldigt effektiva på sina chanser. Matchens lirare, Dioh Williams höll sig framme på ett inspel och sköt distinkt in Häckens andra mål i matchen, i inledningen av andra halvleken. Och även om Djurgården försökte skapa lägen resten av matchen, blev det istället Häcken som även gjorde det sista. Waris Majeed fick bollen strax utanför straffområdet och drog till, som målvakten Kanneth Höie var på men som han itne kunde styra bort från målet.

Häcken tog därmed en stabil och mycket viktig tre-poängare, som gör att laget nu leder Allsvenskan. Elfsborg, AIK och Malmö FF har dock inte spelat sina matcher den här omgången.