Guidetti öppnar för spel i Spanien

bet365

” Det skulle vara trevligt, vi får se vad som händer”

Den svenske anfallaren John Guidetti är efter bragdguldet i sommarens U21-EM i Tjeckien på jakt efter en ny klubb. Detta efter att hans kontrakt med Manchester City gått ut. Nu öppnar 23-åringen för spel i Spanien. – Sevilla är en stor klubb, säger Guidetti enligt Sportbladet till ABC de Sevilla.

John Guidetti är efter några år i medieskugga till följd av flertalet skador återigen tillbaka i hetluften. Den före detta Manchester City-spelarens kontrakt med den engelska klubben gick ut för bara ett par dagar sedan – och anfallaren är numera bosman. Vilket innebär att en klubb kan värva honom utan att behöva betala någon övergångssumma.

Flera stora klubbar på jakt efter svenskens underskrift

Efter det succéartade U21-EM:et innehållande två mål och inte minst ett guld finns det dessutom gott om intresserade klubbar. Tidigare har det framför allt rapporterats om de italienska och franska storklubbarna Fiorentina, Lazio, Marseille och Lyon, men även något mindre meriterade klubbar som bland andra turkiska Trabzonspor ska vara intresserade av svensken.

Europa League-mästarna också intresserade

Under sommarens EM-slutspel i Tjeckien klev dessutom ytterligare en riktigt stor klubb in i dragkampen om Guidetti. Sevilla vann under våren Europa League och man har för bara några dagar sedan sålt Carlos Bacca till AC Milan för cirka 30 miljoner euro, och under de senaste dagarna har det rapporterats flitigt om La Liga-femmans intresse för 23-åringen.

Öppnar för Sevilla

Europa League-vinsten innebär från och med den här säsongen – förutom äran och prispengarna – även att man får en åtråvärd direktplats i Champions League, något som ofta ses som en bonus när det är dags för spelarförhandlingar. Nu öppnar Guidetti själv för spel i södra Spanien kommande säsong. – Det skulle vara trevligt, vi får se vad som händer. Det är ett fantastiskt lag som är mästare i Europa League. Jag gillar att vara mästare! Den spanska ligan är fantastisk. Jag gillar ligor där man spelar vacker fotboll, där man rullar boll och det gör man i Spanien, säger svensken enligt Sportbladet i radioprogrammet ABC de Sevilla.

”Min vän spelar där”

Än är framtiden dock osäker för Guidetti, som under den gångna säsongen gjorde åtta mål i Scottish Premiership för Celtic. Något anfallaren också pekar på under intervjun. – Jag ska träffa min agent på fredag (läs igår) för att se om alla dessa rykten om Sevilla är sanna. Vi vet inte vad som kommer att hända men Sevilla är en stor klubb och min vän från Manchester City, Denis Suarez, spelar där.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365